Segítség

Czakó Gábor: + (Czakó Gábor), - A szoba/Megváltó/Sárkánymese,- Világfasírt

Czakó Gábor: + (Czakó Gábor), - A szoba/Megváltó/Sárkánymese,- Világfasírt

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
+ (Czakó Gábor), - A szoba/Megváltó/Sárkánymese,- Világfasírt [több példány keresése]
 Szerző(k):
Czakó Gábor [szerző műveinek keresése]
 Ár (Ft.):
1.500 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Czakó Gábor esszék, kisregények, novellák három újszerű kötetben egyben eladók.
A könyvcsomag tartalma:
+ (Czakó Gábor)
SZERZŐ Czakó Gábor
1982 Szépirodalmi Könyvkiadó Fűzött keménykötés , 310 oldal
ISBN: 963-16-2092-7
FÜLSZÖVEG
Arcz és Oroszlán - a novellafüzér visszatérő hősei - a század két nagy szobrásza. Arcz János magányosan, hegyi remeteségének néhány négyzetkilométerén dolgozva-élve törekszik a Teljesség felé. Oroszlán is a teljes életre törekszik, de e belső úthoz nagy ívű külső pályát keres: sikert, utazást, új házakat. A két művész közt személyes kapcsolat nincs, sorsuk mégis összefügg, szinte föltételezi egymást. Czakó ezt az összefüggést mutatja be, amikor kettejük pálya- és életívét, hitvallását és világképét állítja egymás mellé. Aki ismeri az író korábbi műveit, tudja, hogy Czakó nemcsak a szerteágazó cselekményszövés híve, hanem az áttételesebb, a filozófia határterületébe eső írói üzeneté is. Mostani írása - akárcsak a korábbiak - nemcsak izgalmas-szellemes olvasmány, hanem nagy igényű szellemi vállalkozás is.
TARTALOM
Bableves+tér 5
A tojás 31
Három kés 56
A patikus 72
Konyhák 93
Mecénások 113
A család 137
Nők 156
Az egy és a kettő 175
A négy szobor 195
Karácsony 212
Siker 229
Levelek 250
Jubileum 271
A víz 292
Búcsú 311
A szoba/Megváltó/Sárkánymese
SZERZŐ Czakó Gábor
Magvető Könyvkiadó (Budapest) , 1982
Fűzött keménykötés , 399 oldal
ISBN: 963-271-714-7
FÜLSZÖVEG
Milyen könyörtelen és megalázó tortúrát jelent lakásnak megszerezni egy korábban lépcsőházi sufnit, hogyan vetkőzteti ki emberségéből ez a fogat csikorgató küzdelem a főhős fiatalembert, miként alázza meg szerelmét, Piroskát, aki pedig önzetlenül és rajongva vállalja érte, jövendő boldogságukért a legmostohább munkát is, s végül hogyan hasonlik meg önmagával a Mama halála után a fiatalember - erről szól A szoba című kisregény, Czakó Gábor egyik első írása. A szociográfiai hitelességű, robbanásig feszülő konfliktusokkal teli kisregényt méltán üdvözölte első megjelenésekor a kritika. A Megváltó kísérlet voltában is összetettebb, bonyolultabb, jelképesebb mű, egy bíróság elé idézett beatzenész groteszk históriája, amelyben nem a történet, hanem a szereplők viselkedése a meghatározó. A nouveau roman stílusában íródott kisregény nyelvi leleményei, minden konformizmust tagadó újszerűsége miatt joggal volt népszerű olvasmánya az ifjabb nemzedéknek.
A Sárkánymese, amellyel eddig csak a Magyar Nemzet hasábjain találkozhattak az olvasók, szintén a 70-es évek legelején íródott, s mintegy szintézise is az útkereső műveknek. Egyszerre jellemzi a tényföltáró, szigorú valóságábrázolás s ugyanakkor az abszurd jelképiség. Így lehet az, hogy bár szereplői időben és térben meghatározott emberek, Czakó Gábor hátborzongató történetében fantomalakokká, varázserővel bíró csodalényekké válhatnak.
TARTALOM
A szoba 5
Megváltó 109
Sárkánymese 285
Világfasírt - ESSZÉK
SZERZŐ Czakó Gábor
IGEN Katolikus Kulturális Egyesület (Budapest) , 1996
Ragasztott papírkötés , 213 oldal
ISBN: 963-002-006-8
FÜLSZÖVEG
A Világfasírt A Teremtő mosolya és a Mi a helyzet? problémáinak továbbgondolása. Mondhatnánk úgy is, hogy: mi a helyzet a világfasírtban? Gazdaságkorban, amelynek társadalma a Dolgokat uralja, s a Dolgokhoz igazodik az élet. Mi a helyzet a nagy kísérletben, amely Gazdaságkor kibomlása óta folyik velünk? Folytatják velünk azok, akik hatalmasoknak képzelik magukat, mert bank-, multicég-, áll- és maffiavezérségükben elfeledték, hogy éppoly nyulak, akár a közbarbik, a csavargók, a hippik és egyéb versenyzők. A kísérletvezető maga a Másik. A sötét angyal, aki Fényhordozónak is mondja magát, s akivel folyamatosan kötődik a világtörténelmi szerződés, melynek értelmében megnyílik előttünk a Hénokh-korabeli angyallázadás óta példátlan fejlődés: a társadalmi, a gazdasági-tudományos-technikai, valamint a "morális"-egyéni "forradalmak" révén. Cserébe nem kell mást adnunk, mint az üdvösségünket, szellemi kapcsolatainkat és törekvéseinket - no meg a Földet.
A Világfasírt esszéiben Czakó Gábor - a maga ironikus, derűsen élénk stílusában - mélyebben elemzi a föntebb jelzett és részben az előző könyveiben is föltett kérdéseket korunk működése kapcsán. Eredeti nézőpontjának szintézisét ajánlja a könyv gondos jegyzetanyaga, midőn rámutat A Teremtő mosolya és a Mi a helyzet? c. művek gondolatainak összefüggéseire.
TARTALOM
Benső kilátó 5
Léptek a szélben 10
A verseny és a kék lepkeszárny 23
Forradalmak kora 35
Világfasírt 39
A szóda 51
A kopasz lány 57
Az ateista 66
Mefisztó utca 24. 69
A kommunikációról 76
Egy kulcsszó - avagy a szekularizáció semlegessége 86
A háború korfejleményei 92
Liberális a fagyöngy 98
Kaligulácska 101
Quasi 105
Demokrácia és bukfenc 107
A misera plebs és a remény 111
Na és? 116
Képzelt interjú Magyarország miniszterelnökével 123
A kupilobby és a cenzúra 128
Piac-Európa 134
Március, idus 150
Agora 152
Harang, szól? 154
A világhegy - Hamvasról, a Patmoszról 157
Szent Magyarország 172
Egy pár szó nyelvünk bölcsességéről 177
Dodó Üdvözítője 182
A harmadik út és a cinke 185
Humusz és harmat 191
Lét és létminimum 201
Sátánmentes övezet 208
Zakeus 210
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
szépirodalom - magyar » regény, próza
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2017-12-01 08:52:29 (mint sorozat, gyűjtemény)
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »