Segítség

Szalai Elek: 2000 feladat a "B" típusú angol nyelvvizsgákra

Szalai Elek: 2000 feladat a "B" típusú angol nyelvvizsgákra

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
2000 feladat a "B" típusú angol nyelvvizsgákra [több példány keresése]
 Szerző(k):
Szalai Elek [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1993
 Ár (Ft.):
500 Ft
 Tartalom:
A feladatgyűjtemény 1700 tesztfeladatot, 260 mondatfordítást és 40 irányított fogalmazásvázlatot tartalmaz a közép- és felsőfokú nyelvvizsgákhoz. Valamennyi feladathoz megoldókulcs készült. A fogalmazás témáit a nyelvvizsgabizottság előzetes tájékoztatóin közölt tananyagok alapján állítottuk össze. A vázlatokon kívül további húsz témát soroltunk fel, melyek az oxfordi nyelvvizsgák (English First Cerificate) anyagát képezik. Az első tíz témához mintafogalmazásokat szerkesztettünk, hogy a nyelvvizsgákra készülők az egyes gondolati egységek arányos elosztását, a szövegek terjedelmét és a levelezésben használatos keltezést és egyéb kifejezéseket tanulmányozhassák. A középfokú nyelvvizsgákra valamennyi témát levél formájában kell kifejteni (17-18 sor). Néhány téma kidolgozása lehet más formában is, mint ahogy ezt a felsőfokú nyelvvizsgákra írt fogalmazások is jelzik. Itt a szövegek terjedelme 21-25 sor. A tesztfeladatok célja a kommunikatív készségek fejlesztése, a fontosabb nyelvtani struktúrák tudatosítása és elmélyítése, valamint a szókincs gyarapítása. A középfokú nyelvvizsgákon elsősorban nyelvtani ismereteket ellenőrző feladatokat kell megoldani a jelölteknek, míg a felsőfokú nyelvvizsgán a lexika a meghatározó. Ezt a két fajta nyelvi ismeretet ellenőrző feladatsort szétválasztottuk. A nyelvtani ismereteket ellenőrző 1300 feladat sokrétű és változatos gyakorlatokat tartalmaz. A nehezebben elsajátítható nyelvtani struktúrák, mint a szenvedő szerkezetek, feltételes és óhajtó mondatok, igeidők egyeztetése, utókérdések... gyakran ismétlődnek különböző feladatokban. A kontrasztivitást szem előtt tartva válogattuk össze azokat a feladatokat, melyek az igevonzatok, a prepozíciók és az igekötők helyes alkalmazását teszik lehetővé. A 260 mondatfordítás a nyelvi ismeretek magasabb szintű elsajátítását szolgálja. A megoldókulcsban megadott minták nem tekinthetők egyedüli megoldásnak, mert a nyelv szerkezetéből adódóan jónéhány más változat is elképzelhető. A 4000 felsőfokú tesztfeladat a szinonimák, kifejezések és a köznyelvben használt fordulatok gyakoroltatását segítik elő. A feladatok megoldásához kitartó munkát és eredményes nyelvtanulást kíván a Szerző.

1993-as kiadás
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
nyelv és irodalomtudomány » szótár, nyelvkönyv
 Tulajdonos:
habel 
 Feltöltve:
2013-06-11 16:00:23
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Postai utánvét
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
  2018-08-08 20:27 csokidarabka 

Érdeklődnék, merre lehetne átvenni személyesen a könyvet, köszönöm

  2017-06-25 15:47 antik-var 

Üdvözlöm! Mostanában indult egy új aukciós oldal, ahol többek között könyveket is fel lehet tölteni! Jónak ígérkezik, érdemes kipróbálni! Ingyenes használat! http://www.konyvtarhely.hu Üdv - Szabó I.

 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »