Segítség

Emmanuel Todd: A birodalom után (Tanulmány az amerikai rendszer széteséséről)

Emmanuel Todd: A birodalom után (Tanulmány az amerikai rendszer széteséséről)

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A birodalom után (Tanulmány az amerikai rendszer széteséséről) [több példány keresése]
 Szerző(k):
Emmanuel Todd [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
2003, Allprint Kiadó
 ISBN:
9632066723
 Ár (Ft.):
700 Ft
 Tartalom:
Fülszöveg: A kötet 2002 őszén robbant a francia nyilvánosság előtt, ahol az eladási listákon azóta is igen előkelő helyet foglal el. Nem véletlenül, hiszen mondandója óriási viharokat kavart és kavar világszerte. S hogy miről is szól ez a könyv? A teljességgel mellbevágó válasz egy mondatban megadható: hamarosan nem lesz amerikai birodalom. Földünkön az egyetlen nagyhatalommal jellemezhető helyzet immár túlhaladott, hiszen ehhez a világ már túl nagy, túl sokszínű és fejlődése túl gyors. A bolygónkat átformáló - népesedési és kulturális, ipari és pénzügyi, ideológiai és katonai - erők elemzése alapján kijelenthetjük, semmi sem igazolja a világ azon berendezkedését, amelynek keretében az USA megfellebezhetetlenül uralkodik. E műben a szerző valós és igen megrázó képet rajzol a nemrég még teljhatalommal bíró nagy nemzetről, amelynek uralma visszafordíthatatlanul hanyatlani látszik. Az ok igen egyszerű: a világ politikai egyensúlyának megtartásához nemrég még nélkülözhetetlen Egyesült Államok életszínvonala ma már csak a többi ország számlájára tartható fenn.Emmanuel Todd francia kutató több érdekes és komoly visszangot kiváltó könyv szerzője. Első műve már 1976-ban elemezte az akkor a világpolitikai befolyása csúcsán álló Szovjetunió társadalmi viszonyait, és arra a következtetésre jutott, hogy az menthetetlenül hanyatlik, szétetése és a kommunizmus bukása csupán idő kérdése

Könyv súlya: 280g
Könyv méretei: 13x13,8cm
Könyv vastagsága: 2,6cm
A kötés típusa: puha karton
Könyv állapota: nagyon jó
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
társadalomtudomány » minden más
 Tulajdonos:
recama 
 Feltöltve:
2015-12-06 06:35:26
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »