Segítség

Lőrinczy György + Falu Tamás: A boldogság császárja + Nyolcvanas évek

Lőrinczy György + Falu Tamás: A boldogság császárja + Nyolcvanas évek

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A boldogság császárja + Nyolcvanas évek [több példány keresése]
 Szerző(k):
Lőrinczy György + Falu Tamás [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1927, Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
 Ár (Ft.):
300 Ft
 Tartalom:
A könyv gerince felül kissé beszakadt, más hibája nincs
Aranyozott félbőr kötés , 328 oldal

Tartalom:
Lőrinczy György: A boldogság császárja - fantazmagória
Falu Tamás: Nyolcvanas évek - regény

Részlet: A boldogság császárja Alig egy kilométernyire a kikötőtől, hallgatag déli csöndben szunyókált a kis portugál korcsma, a Barnaba posadája. Ilyenkor ember sincs benne, csak alkonyatkor élénkül meg, mikor a hajókról ideözönlenek a kalandorok, a csempészek, a matrózok, meg egyéb világtaposók közül azok, akik olykor titkos utakra kényszerülnek. Mig messziről Baltimore zsufolt háztömegeit poros és füstös, szinte piszkos párázat feküdte meg, addig a posada álmos csöndben tikkadt. De ezt a tunya csöndet egyszerre kétségbeesett sikoltás verte föl az udvaron. - Barnabe! Barnabe! Nyolcvanas évek Szeptember harmadikán, délelőtt pontban tizenegy óra tizenkét perckor egy szál fehér ökörnyál uszott el az iskola előtt. A vándor póknak ez az uszályhajója, mely nem köti magát menetrendhez, nincsenek előre meghatározott megállóhelyei, hanem csak a szélhez, a szél sóhajtásaihoz alkalmazkodik, s tudomásul veszi, hogy faágak, oszlopók, kórók és egyéb akadályok is vannak a világon. Akadályok, amelyek módositják a menetrendet, ami nincs. Az ökörnyálat csak Rőczey Kálmán vette észre a faluban. Ő kint állt az iskola előtt, azaz minthogy oly merengve, s oly gyökeret vert lábakkal állt, mintha a földből nőtt volna ki, tulajdonképen az iskola állt Rőczey Kálmán mögött.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
régi könyvek, ritkaságok » régi könyvek, ritkaságok
 Tulajdonos:
bolyki 
 Feltöltve:
2017-01-10 18:33:30
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »