Segítség

Gustav Henningsen: A boszorkányok ügyvédje - A baszk boszorkányság és a spanyol inkvizíció (1609-1614)

Gustav Henningsen: A boszorkányok ügyvédje - A baszk boszorkányság és a spanyol inkvizíció (1609-1614)

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A boszorkányok ügyvédje - A baszk boszorkányság és a spanyol inkvizíció (1609-1614) [több példány keresése]
 Szerző(k):
Gustav Henningsen [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1988, Kossuth
 ISBN:
9630932570
 Ár (Ft.):
1.500 Ft
 Tartalom:
1609-1614: a történelem legnagyobb boszorkánypere a Pireneusok baszkok lakta vidékein. 2000 boszorkányvallomás, 5000 gyanúsitott kisgyerekek, férfiak, nők, papok. Letartóztatások, tömeghisztéria, pánik,lincselések, prédikációs kereszteshadjárat, megdöbbentően életszerű és egybecsengő vallomások az ördög szektájának gonosz praktikáiról, szörnyűséges és undok rítusairól, fajtalankodásairól,emberhús-lakomáiról.-A 45 éves pap és egyházjogász, Alonso de Salazar Frias, a logronói törvényszék harmadinkvizítoraként a per első (és egyben utolsó) auto de féjének előkészítése s nyolc hónapos vizitációs útja során két kollégájával szöges ellentétben erre a szilárd meggyőződésre jut:-"Sem boszorkányok, sem megrontottak nem léteztek, amíg nem beszéltek s irtak róluk." A szkeptikusok álláspontja kemény harcban a spanyol inkvizíció vezető fórumain is felülkerekedik: spanyol földön egy évszázaddal korábban ér véget a boszorkányok nem az eretnekek! égetése, mint Európa más tájain.-A dán szerző a koppenhágai Néprajzi Múzeum igazgatója Madridban megtalálta a per kivételesen gazdag iratanyagát. A páratlan, a szakmában világhírűvé vált leletet feldolgozó könyve mely az amerikai, dán és spanyol kiadás után most magyarul is napvilágot lát szakembernek és laikusnak egyaránt izgalmas olvasmány. Az eseményeket rekonstruálva életközelbe hozza a falvak-városkák világát és lakosait, a kor népi és értelmiségi gondolatvilágát, az inkvizíció titokzatos birodalmának apparátusát, szabályait és működését az auto de fe elrettentően ünnepélyes szertartasától a napi ügyintézés apró részleteiig, a komoly vitáktól a személyes torzsalkodásokig. Emellett korszerű, magas színvonalú történeti-néprajzi-szociálpszichológiai elemzést ad a boszorkány jelenség és a boszorkány- hisztéria természetéről, társadalmi és lélektani alapjairól, a kérdéskör polemikus tudománytörténeti áttekintésébe ágyazva.A könyvet 24 korabeli illusztráció, illetve okmányreprodukció és számos térkép gazdagítja.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
vallás, egyházak » minden más
 Tulajdonos:
g42khr 
 Feltöltve:
2014-11-29 13:02:03
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
  2017-07-18 14:31 antik-var 

Üdvözlöm! Nemrég indult egy aukciós oldal, ahol többek között a könyveit is feltöltheti eladásra! Egyszerű kezelés, ingyenes használat, kulturált support! Érdemes kipróbálni! http://www.konyvtarhely.hu

 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »