Segítség

Conan Doyle: A család réme

Conan Doyle: A család réme

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A család réme [több példány keresése]
 Szerző(k):
Conan Doyle [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1905, Magyar Kereskedelmi Közlöny
 Ár (Ft.):
300 Ft
 Tartalom:
Házilag felújított kötésben
A kötéstábla leválik, a kötés szétesett
138 oldal

CONAN DOYLE Az ujabb időben annyira keresett detektiv-regények főfőmesterei Conan Doyle, az ez időszerint a legolvasottabb regényírók egyike. Minden ujabb müve, mely a könyvpiaczon megjelenik, eseményszámba megy. A közönség világszerte rajong érte, de talán sehol annyira, mint Budapesten. Ezt a köztetszést egy fejtetőre állított s regényeiben következetesen keresztülvitt axiómával érdemelte ki, azzal tudniillik, hogy a már megtörtént dologból állapítja meg annak kiinduló pontját, lefolyását, bonyadalmát, szóval az előzményeket; mig eddig a logikának ide vonatkozó tantétele igy szólt: add meg nekem az előzményt s én megállapítom a következményt. Mert az előzményből olyan biztosan levonható a konzekvenczia, mint amily biztosan a meglökött billiárd-golyó tovább gurul. Conan Doyle Angolországban született, nem messze Londontól, Reading-ben, szegény sorsú szülőktől. Most javakorbeli férfi, aki ifjúságának nélkülözéseit százezrekkel válthatná meg, mert egy-egy müve legalább egy fél milliót jövedelmez neki. Mikor világszerte ismert regényhősét, a lángeszű Sherlock Holmes-t, meghalatta: a világ minden tájából jöttek a könyörgések, hogy támaszsza fel újra. Ő meg is tette ezt kiadója unszolására, a ki ötszörös tiszteletdijat ajánlott fel neki. Hogy az olvasónak fogalma legyen arról, mi külömbség van egy angol és egy magyar író közt, felmutatjuk, hogy mig nálunk egy regényért hatszáz koronát fizet a kiadó, Angliában hatszázezret.

TARTALOM:
Egy család réme
Sherlock Holmes visszatérte
A norfolki gyilkosság
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
régi könyvek, ritkaságok » régi könyvek, ritkaságok
 Tulajdonos:
bolyki 
 Feltöltve:
2017-01-11 20:37:58
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »