Segítség

jókai anna: A feladat,- A reimsi angyal,- Az együttlét,- Jákob lajtorjája,- Napok,- Szegény Sudár Anna,- Tartozik és követel

jókai anna: A feladat,- A reimsi angyal,- Az együttlét,- Jákob lajtorjája,- Napok,- Szegény Sudár Anna,- Tartozik és követel

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A feladat,- A reimsi angyal,- Az együttlét,- Jákob lajtorjája,- Napok,- Szegény Sudár Anna,- Tartozik és követel [több példány keresése]
 Szerző(k):
jókai anna [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Szépirodalmi Könyvkiadó
 Ár (Ft.):
2.000 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Jókai Anna 7 könyve jó, illetve újszerű állapotban egyben eladó. A könyvcsomag részletes tartalma:
1./A feladat
Szépirodalmi Könyvkiadó, 1979
Vászon , 265 oldal ISBN: 963-15-1338-6
FÜLSZÖVEG
Nem hiszek a csodanőkben, a látványos nyilatkozatokban. A küzdelemben, a küzdelem értelmében hiszek, s általánosított tapasztalataim a terhek és célok rangsorolására intenek. Minden asszonynak szabadon és tudatosan kell döntenie életének fő működési területéről, s reális képességei birtokában vállalnia életprogramját - egyúttal tudomásul vennie, hogy ami az egyik oldalon feltűnő többlet, az a másik oldalon hiányként jelentkezhet; ez a hiány természetes, s kinek-kinek alkata, szerencséje, ereje szerint csökkenthető. Szüntelen egyensúlyteremtési kísérlet között telik el az élet, tévedések és zsákutcák között telik el az élet, tévedések és zsákutcák között keresik hősnőim a testükre szabott igazukat, viszonylagos nyugalmukat. A csaták a szerelmi szenvedély, a családi kötöttség, az elhivatottság, a munkasiker vagy éppen a nemi kiszolgáltatottság színterén folynak. S közben - velük szenved, keres a férfi is. Mert a világban együtt élünk, s a megoldatlan gondok, lelki rejtvények közösen nyomorítanak nőt és férfit: együtt kikínlódott kincs lehet csak az egyéni szabadság, mint ahogy együtt csináltunk a védelmező fészekből szárnytépő kalitkát.
TARTALOM
Helyzetek 5
Lépések 111
Eredmények 235
2./ A reimsi angyal
Szépirodalmi Könyvkiadó 1981
Fűzött keménykötés , 425 oldal. ISBN: 963-15-1817-5
FÜLSZÖVEG
Az író szigorú, önismeretre nevelő prózája - egyre táguló körökben - kisebb és nagyobb közösségeinket, a mai embert vizsgálja: tudunk-e élni erkölcsi értékeinkkel, mi a szerepe a művészetnek a személyiségformáló folyamatban, ismerjük-e eléggé helyünket, szerepünket a világban?
TARTALOM
Családi kör
Családi kör 7
Közös út 18
Mi a baj, Kissné? 51
Kislány, kutyával 55
Szeretteink, szerelmeink 67
Magyaróra
Magyaróra 89
Mimóza 92
Szép, kerek egész 101
Selyem Izabella 108
Rablóulti 124
Általános fogalkoztató
Általános foglalkoztató 143
Piramis 194
Valami jó 221
A határ 229
A koldusasszony meghódítása
A koldusasszony meghódítása 243
Kötél nélkül 252
Kísérlet 289
Miről beszéltünk?
Miről beszéltünk? 309
Elfekvő 318
Szép délután 362
Emlékirat 366
Téli esték 380
A reimsi angyal 420
3./ Az együttlét
Szépirodalmi Könyvkiadó 1987
Vászon , 278 oldal. ISBN: 963-15-3336-0
FÜLSZÖVEG
Ameli Ladár, harminchárom éves fiatalember, ideiglenesen ablakpucoló, a huszonnyolcas villamoson zötykölődve vágyait, múltját idézi; tervez. A hosszú úton - másokkal elkerülhetetlen kölcsönhatásban - gondolkodik. Temetésre megy. Barátját, az afrikai Argil Drallát temetik: az ő sorsát is újraéli.
TARTALOM
Az unokaöccs utazása 5
A nagynéni levelei 197
4./ Jákob lajtorjája -Regény
Szépirodalmi Könyvkiadó 1993
Fűzött kemény papírkötés , 268 oldal. ISBN: 963-15-4421-4
ELŐSZÓ
A közvetítés folyamatos. Mindenfajta szünet - résztvevőnek és bírálónak egyaránt - csak készülődés. A „semmi" érzékcsalódásunkra használt egyezményes jelölés. A bírálók képe szabályos: egy sugárzó, egy szikrázó, és egy, aki villog. Működésük ilyen; jellemük ez. Számuk
éppen három: talán milliárdszor három éppen. A Hang fölöttük talán
milliárd helyen hang egyidőben. Hívás nélkül érkezik - önálló. Annál
is inkább, mivel a Vezető úgy eltűnik néha, mintha nem is volna. A
fellépő hiány létezésének egyetlen, de cáfolhatatlan bizonyítéka."
5./ Napok
Szépirodalmi Könyvkiadó 1983
Vászon , 593 oldal ISBN: 963-15-2353-5
FÜLSZÖVEG
Lélektani tudásáról, a figurák pszichológiai megformálásáról Babics László Kortársban megjelent bírálatában ezt olvashatjuk: "Férfi írók alig írtak a nők szexualitásáról olyan hitelesen, mint ő a férfiak nemiségéről. De lélektani tudásának valódi értéke az a paralelizmus, ami a figurák szociológiai helyzete és tudatuk genezise között vonható. Ebből a szempontból a Napok páratlan vállalkozás: egy ember tudati fejlődésének rajza a születéstől a halálig, de nem a fejlődésregény külsőleges, leíró módszerével, hanem a tudatregény röntgenképszerű mélységével."
Bata Imre kritikáját idézzük:
"Nem hagyományos fejlődésregény a Napok. Oláh Viktor folyton fogyó élete során nem épül, csak széthullik. De amit eltékozol, a felismerésben nyeri vissza. A műtőasztalon rásüt a nap, lelke is fölragyog... Oláh Viktor életrajzából ellenállhatatlan erővel - sorsszerűen - kisugárzik: nem a napokban van a történet, hanem a napban, nem az öntudatlanságban, hanem a fölismerésben, az élet annyit ér, amennyit belőle földolgozott. Nem ami velünk történik, hanem ami általunk is történik, csak annak van érvénye."
6./ Szegény Sudár Anna
Szépirodalmi Könyvkiadó 1989
Fűzött kemény papírkötés , 437 oldal. ISBN: 963-15-3836-2
FÜLSZÖVEG
Mi ez a könyv? Napló. Dokumentum. Vallomás. A fizikai nyomorról. A lélek gyötrelmeiről. A szellem erejéről. Egy azúr-szerelem története. Utolsó kiáltás. Kicsoda Szegény Sudár Anna? Egy asszony Erdélyből.
Mikor élt? Ma él - a legsebzettebb jelenben. Ma még él! Holnap? Remény a reményre: A büntető-éltető nyílvessző valószínűleg úton van, bárha még süvítését sem halljuk. Elsőként született, hiteles szépirodalmi ábrázolás a mai, romániai magyarság mindennapjairól. S arról, hogyan, milyen tartással lehet mégis elviselni a sokszor elviselhetetlent; ott és mindenütt, ahol az ember mostoha sorsával, lassan elfogyó önmagával szembesülni kénytelen.
7./ Tartozik és követel
Szépirodalmi Könyvkiadó 1970
Vászon , 338 oldal
FÜLSZÖVEG
Derűs, mai szerelmi történet első napjaival indul a mű. Ildikó énektanár, Miklós egy vendéglátóipari vállalat ellenőre. Mindketten fiatalok, egészségesek és szépek; vágyat ébresztenek egymásban és összekötik sorsukat. Csakhogy az élet ellenáll az idillnek: az emberi kötéseket gyakran teszik próbára a váratlan körülmények. Például az, amit közönségesen a fiatalok "lakásgondja"-ként szoktak emlegetni; meg a számos más családi baj, társadalmi nehézség. Nem mesebeli hétpróba ez, amelynek végén ott áll a boldogság, hanem mindennapos gondok; ezekben többé-kevésbé benne élünk valamennyien.
Ildikó "ökölbe zárt" lélek. Nehéz gyermekkora céltudatossá nevelte, s ez a tulajdonsága uralkodik egész személyiségén. Miklós akarat nélküli jellem, könnyedsége gyakran csap át könnyelműségbe. S mintha természettudományos kísérletet demonstrálna, Jókai Anna megmutatja e két ellentétes karaktert, amint ismét és ismét egymáshoz ütődnek, hogy végül magányosan és dideregve álljon a két ember a kiürült házasság romjainál: megváltatlanul.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
szépirodalom - magyar » regény, próza
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2017-07-12 20:39:40 (mint sorozat, gyűjtemény)
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »