Segítség

Simonyi Károly: A fizika kultúrtörténete

 Cím:
A fizika kultúrtörténete [több példány keresése]
 Szerző(k):
Simonyi Károly [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1986, Gondolat Kiadó
 ISBN:
9632815830
 Ár (Ft.):
4.600 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
„A művelődési folyamat nem zárulhat le az érettségivel. A szakma művelése nagyon szép dolog, s bizonyos értelemben az a jó szakember, akinél a szakma művelése öncél, kielégülés, önmegvalósítás… De legyünk sokoldalú, teljes emberek… olyan emberek, akik szűkebb szakmájukat szakmájukat a történelmi-társadalmi relációkban is el tudják helyezni. A legalkalmasabb eszköz ennek a célnak elérésére: a tudománytörténet tanulmányozása” – vallja egy interjúban a szerző.

Könyvében a fizikai fogalmak, kísérletek és elméletek eszmetörténetét ismerteti. Bemutatja a fizika fejlődését a kezdettől napjainkig, a fejlődés szempontjából elsőrendűen fontos új fogalmakra, kísérletekre és érvelésekre helyezve a hangsúlyt. Mindenütt felhívja a figyelmet a tudományos kutatás hátterében élő filozófiai és szakmai gondolkodás fejlődésére, vagy éppen arra utal, hogy hogyan kellett a tudósoknak megvívniok harcukat a konzervatív gondolkodással.

A szerző bőven idéz a korabeli tudósok művelődéstörténeti ismereteket terjesztő műveiből. A fizika fejlődésének történetét, az egyes nagy jelentőségű felfedezéseket és a művelődéstörténeti „hátteret” 800 érdekes ábra illusztrálja.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
természettudomány » fizika
 Tulajdonos:
orgona88 
 Feltöltve:
2013-07-08 19:36:48
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Postai utánvét
 • Futárszolgálat
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »