Segítség

Rubovszky Kálmán (szerk.): A képregény

Rubovszky Kálmán (szerk.): A képregény

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A képregény [több példány keresése]
 Szerző(k):
Rubovszky Kálmán (szerk.) [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1989, Gondolat Kiadó
 Ár (Ft.):
4.900 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Egyszer olvasott, hibátlan állapotban lévő példány.
puhafedeles, 364 oldal

Nagy ​sikerű vitasorozatunk legújabb kötete a tömegkultúra egyik sajátos, sokat szidott, mégis rendkívül kedvelt műfaját mutatja be: a képregényt (közhasznú idegen nevén a comicsot). Közel száz hazai és külföldi szakember szólal meg könyvünkben, és mondja el véleményét arról, hogy irodalom, képzőművészet, netán film-e a képregény; hasznos vagy káros politikai, kulturális, erkölcsi szempontból; tovább fokozza-e korunk sajnálatos feszültségét, vagy netán feloldja azt; üzlet-e, vagy szabad alkotói tevékenység; ellensége-e az olvasásnak, vagy elősegíti azt; helyes-e ha például, ha jelentős irodalmi műveket képregényre adaptálunk – és így tovább. Mint látjuk, a képregény körül bőven van vitatéma, s a polémiák gyakran egészen messzire vezetnek, érintik korunk egész kulturális struktúráját, társadalmi kondícióit.
a könyv összeállítója – Rubovszky Kálmán, a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem docense, kandidátus, számos szakmonográfia és tanulmány szerzője – végigkíséri a képregénnyel kapcsolatos problémákat. Áttekintést nyújt a műfaj keletkezésének történetéről, első buktatóiról hazánkban és más országokban. Megszólaltatja a képregény legszenvedélyesebb híveit és ugyanolyan heves ellenzőit, a műfaj esztétikai kérdéseinek első rendezőit, átgondolóit. Nem titkolja véleményét: a képregény, ha lenyesegetik vadhajtásait, üzleti érdekek szülte elfajulásait, akkor értékké, a jövő sajátos művészetévé nemesedhet.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
nyelv és irodalomtudomány » irodalomtudomány
 Tulajdonos:
bolyki 
 Feltöltve:
2019-07-22 10:42:24
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »