Segítség

Dr. Kulin György, Róka Gedeon: A nagy világmindenség

Dr. Kulin György, Róka Gedeon: A nagy világmindenség

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
A nagy világmindenség [több példány keresése]
 Szerző(k):
Dr. Kulin György, Róka Gedeon [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1961, Kossuth Könyvkiadó, Budapest
 Ár (Ft.):
1.400 Ft
 Tartalom:
Fülszöveg: E könyv A távcső világa (Gondolat, 1958) lényegesen átdolgozott kiadása. A távcső világa elsősorban az amatőr csillagászok kézikönyvévé vált. A szerzők A nagy világmindenség megírásakor egy sokkal szélesebb olvasóréteg igényeit tartották szem előtt, és ezért csak az amatőr csillagászokat érdeklő távcsőépítési és más – a gyakorlati megfigyeléssel kapcsolatos – részeket, a matematikai képleteket és levezetéseket, valamint a bonyolultabb táblázatokat elhagyták; ezzel szemben nagyobb teret szenteltek az olyan világnézeti kérdések tárgyalásának, mint például a világ anyagisága és anyagi egysége, a kezdet és a vég problémája, a teremtés cáfolata, az égitestek állandó keletkezésének ténye, az isteni rend és célszerűség cáfolata, valamint a világ megismerhetősége. Emellett külön fejezetben foglalkoznak az űrhajózás problémáival is. A szerzők könnyen érthető formában, logikus módon, az alapfogalmaktól a nehezebb részek felé haladva fejtik ki mondanivalójukat. Színes, közérthető stílusuk hozzáférhetővé teszi a könyvet a legegyszerűbb olvasó számára is. A nagy világmindenség csillagászatakor nyújtani mindenki számára, és azt összekapcsolja a filozófiával, valamint a fizikával, a kémiával stb., a mai modern természettudománynak csaknem valamennyi ágával. Mindez szervesen illeszkedik a haladó, dialektikus materialista világnézetű, új, szocialista ember világképébe.

Könyv súlya: 678g
Könyv méretei: 15,5x20,5cm
Könyv vastagsága: 3,3cm
A kötés típusa: vászonkötés
Könyv állapota: jó
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
természettudomány » csillagászat
 Tulajdonos:
recama 
 Feltöltve:
2017-06-13 15:13:36
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »