Segítség

Á. T. I. Kisatlasz

Á. T. I. Kisatlasz

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Á. T. I. Kisatlasz [több példány keresése]
 Kiadás:
Magyar Királyi Állami Térképészeti Intézet
 Ár (Ft.):
3.500 Ft
 Tartalom:
Vászon kötés, 350 oldal, jó állapotú, a borító foltos.
Elõszó

A magyar királyi állami térképészeti intézet szeretettel adja át Kisatlaszát a magyar közönségnek. Mint egyedüli nagyobb, szellemileg és mûszakilag is felkészült magyar térképkészítõ intézmény, fontos feladatának tartotta azt, hogy a legutóbbi idõk idegen atlaszversenyében olyan eredeti fényképgyûjteményt nyújtson a földrajz iránt érdeklõdõknek, mely a Föld képét a szokott módtól eltérõen, a mai, valóságos alakjában és részleteiben helyesen mutatja be. Anyagának összeválogatása elsõsorban a földrajzzal foglalkoztatók, az utazgatók, a nyaralók és télisportolók, a világháború egykori katonái és általában a történelmi és napi események, valamint a földrajzi felfedezések iránt érdeklõdõk kívánságainak messzemenõ figyelembevételével történt. Örömmel hangsúlyozzuk azt, hogy ennek a Kisatlasznak újszerû leíró és statisztikai szövegrésze, sokszínû és szövegközti térképei, valamint kiejtést is magyarázó névmutatója immár teljesen magyar szakemberek munkája. Az atlasz névírása tárgyilagos és magyar. Elveit a névmutató bevezetésében adjuk. A helységnevek eredeti alakjukban - nem-latinbetûs nyelv esetében magyar átírásban - szerepelnek, ami a mindinkább fejlõdõ utazási, posta- és rádióforgalomban elsõrendûen fontos. Minden egyéb nevet - ha lehetett - magyarul írtunk. Magyarország elszakított területeinek részletesebb térképein a névírás magyarnyelvû. Sokan kerülnek azonban abba a helyzetbe, hogy az elszakított magyar területek mai, nekünk idegen helységneveit kell használniok. Éppen ezért a szomszédállamok térképein a mai hivatalos német, tót, román vagy szerb-horvát helységneveket alkalmaztuk.
Tartalom
Bevezetõ

Betûrendes tárgymutató

Forrásmûvek

A világegyetem

1
A Föld

7
Magyarország

29
Csonka-Magyarország

37
Európa

41
Ázsia

105
Afrika

130
Észak- és Közép-Amerika

144
Dél-Amerika

159
Ausztrália és Óceánia

169
A sarkvidékek

175
Térképek

Névmutató
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
természettudomány » geológia
 Tulajdonos:
szirovatka 
 Feltöltve:
2009-05-08 21:21:26
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »