Segítség

Kardos G. György: Avraham Bogatir hét napja/ Hová tűntek a katonák?/A történet vége

Kardos G. György: Avraham Bogatir hét napja/ Hová tűntek a katonák?/A történet vége

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Avraham Bogatir hét napja/ Hová tűntek a katonák?/A történet vége [több példány keresése]
 Szerző(k):
Kardos G. György [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1978 Magvető Könyvkiadó
 ISBN:
9632707591
 Ár (Ft.):
800 Ft
 Tartalom:
Jó állapotú, megkímélt könyv, fűzött keménykötés, 761 oldal
Avraham Bogatir hét napja: A regénybeli történet hét napjának keretében arabok, zsidók és angolok törvényszerű reakcióinak, a politikai okokból elkövetett terrorakciók és ellenakciók végtelen láncolatának a középpontjában annak a parasztembernek a felejthetetlen figuráját teremtette meg az író, aki a növények szívósságával viseli, tűri el – méghozzá humánumát és etikai érzékét megőrizve – a történelem kegyetlen, nemegyszer felfoghatatlan és abszurd jeleneteket váltogató forgószínpadának az egyszerű embereket, zsidókat és arabokat egyaránt sújtó színjátékait.
Hová tűntek a katonák? a második világháborúban az angolok oldalán harcolt lengyel Anders-légió roncsainak – szinte szó szerint értendő – agóniáját mutatja meg egy palesztinai tüdőszanatórium mindennapi életében, egy arab kisfiú elfogulatlan, gyermekien tiszta tekintetén tükröztetve a test és a történelem sebeivel, s a szétfoszló nemzeti illuziókkal birkózó emberroncsok tragédiáját.
A történet vége a zsidó állam kivívásának a pillanatában mutatja meg a győzelem tragédiáját, ahogyan az üldözöttekből lett győztesek most egykori sorstársaikat, az arab fellahokat üldözik el földjeikről, tehát mindazoknak a folyamatoknak az egyes ember életét, sorsát és halálát meghatározó vetületét, amelyek elkerülhetetlenül vezettek el a nagypolitikában az 1956 óta ismétlődő közel-keleti háborúk láncolatához, s napjaink vészterhes feszültségeihez.
A trilógiának ez a fölemelő üzenete: az embernek megvan a lehetősége, hogy kisodródjék abból a folyamatból, amely a többieket embertelenségbe fullasztja.
TARTALOM
Avraham Bogatir hét napja 5
Hová tűntek a katonák? 303
A történet vége 467
Jegyzetek 723
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
szépirodalom - magyar » regény, próza
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2019-11-21 19:45:14
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »