Segítség

Meskó Attila: Bevezetés a geofizikába

Meskó Attila: Bevezetés a geofizikába

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Bevezetés a geofizikába [több példány keresése]
 Szerző(k):
Meskó Attila [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1988, Tankönyvkiadó Vállalat
 ISBN:
9631814092
 Ár (Ft.):
3.000 Ft
 Tartalom:
A geofizika fiatal tudományág. Vizsgálati módszerei és eszközei a fizikához, vizsgálatának tárgya - a Föld - a geológiához kapcsolják. Számos megállapítása közérdeklődésre tarthat számot: a szeizmológia, a földrengésekről kapott híradások révén mindennapjaink részévé vált, a Föld felszínét alakító, mélyben munkáló erők megértése és konzisztens rendszerbe foglalása a lemeztektonika elméletének segítségével a szakemberek szűkebb körén kívül is ismert, a nyersanyagok, energiahordozók kutatása iparunk és gazdasági életünk egyik meghatározó eleme.
A könyv kísérletet tesz arra, hogy áttekintést adjon a sokrétű, az utóbbi évtizedekben különösen gyorsan fejlődő tudományágról, egységében mutatva be a Föld egészét és környezetét vizsgáló általános geofizikát és a nyersanyagkutató gyakorlati geofizikát.
Az első fejezetben adott átfogó kép után az általános geofizikából a Föld alakja, gravitációs tere és a szeizmológia, a gyakorlati geofizikából a gravitációs és szeizmukus kutatómódszerek ismertetésére kerül sor. A nyersanyagkutató módszereknél a szerző hangsúlyozza, hogy a gyakorlati geofizika a földtani kutatási folyamat része, emiatt a mérések helyének megválasztásától kezdve a kapott szelvények, térképek elkészítésén és értelmezésén keresztül egészen a kutatófúrások helyének kitűzéséig és a termelés előkészítéséig a geológusok és geofizikusok alkotó együttműködésére van szükség. Ebből fakad, hogy a tárgyalást viszonylag kevés levezetés és sok konkrét kutatási eredmény bemutatása kíséri.
A könyvet a geofizikusokon kívül, a társtudományok: a földtan, a geodézia, a meteorológia, a térképészet művelői is használhatják.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
természettudomány » geológia
 Tulajdonos:
dodo9 
 Feltöltve:
2017-07-20 18:30:51
 Szállítási módok:
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »