Segítség

Goór Imre,- 'Jónás Csaba,- 'Kun Árpád,- 'Mezei András,- Miskolczi Otto:,- Victus György: Csigolyagyöngyök,- Felderítés,- Véletlen madár,- Itt a vadnyugat!,- Harlequin Tánca,- Volt egy katicám

Goór Imre,- 'Jónás Csaba,- 'Kun Árpád,- 'Mezei András,- Miskolczi Otto:,- Victus György: Csigolyagyöngyök,- Felderítés,- Véletlen madár,- Itt a vadnyugat!,- Harlequin Tánca,- Volt egy katicám

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Csigolyagyöngyök,- Felderítés,- Véletlen madár,- Itt a vadnyugat!,- Harlequin Tánca,- Volt egy katicám [több példány keresése]
 Szerző(k):
Goór Imre,- 'Jónás Csaba,- 'Kun Árpád,- 'Mezei András,- Miskolczi Otto:,- Victus György [szerző műveinek keresése]
 Ár (Ft.):
600 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Versszeretőknek összeállított hat új, illetve újszerű kis kötet egyben eladó.
A könyvcsomag ismertetése:
1./ Csigolyagyöngyök
SZERZŐ Goór Imre, LEKTOR Buda Ferenc
1976 Magánkiadás, Kecskemét. ISBN: 9630301997
Vászonkötés, 133 oldal. Sorozatcím: Forrás Könyvek
Egyszínű illusztrációkat tartalmaz.
2./ Felderítés
SZERZŐ Jónás Csaba
1993 József Attila Kör-Pesti Szalon Könyvkiadó. ISBN: 963-7994-69-6
Ragasztott papírkötés, 73 oldal. Sorozatcím: JAK
3./ Véletlen madár
SZERZŐ Kun Árpád
2003 Balassi Kiadó
Ragasztott papírkötés, 57 oldal. ISBN: 963-506-542-6
FÜLSZÖVEG
Szög és olaj lehetne címerem, mondja Pilinszky ott, ahol Kun Árpád véletlen madarat mond. Ennek a különös címerállatnak az árnyéka fut végig a kötet versein, miközben olvassuk őket, hogy aztán se tűnjön el, tollászkodva odatelepedjen mellénk és más irodalmi madarak, Poe hollója, Tandori verebei stb. mellé. Versszeretők, figyeljetek oda erre a kötetre!
4. / Itt a vadnyugat!
SZERZŐ Mezei András
1991 Belvárosi Könyvkiadó. ISBN: 963-7675-00-0
Ragasztott papírkötés, 95 oldal, fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
TARTALOM
Buffaló felé 3
Az ördög városa 21
Sziu 35
Postakocsis 53
Nincs megállás 75
5./ Harlequin Tánca (1966-1986)
Szerző: Miskolczi Otto
2004 Bárdos Alapítvány
puha kötés, 127 oldal. ISBN: 9634600077
6./ Volt egy katicám - SZERELMES TÖRTÉNET 37 VERSBEN
SZERZŐ Victus György
GRAFIKUS Böröcz Erzsébet
1997 Teleteacher Kiadó
Ragasztott papírkötés, 63 oldal, fekete-fehér illusztrációkkal.
Az élet banális történeteket ír. Egy nyelvtanfolyamon összeismerkedik két nagyon különböző foglalkozású, középkorú ember; a nő a férfiba szeret; a férfinak jól esik a figyelem, s magához engedi a nőt; két év után már ő is szerelmes a rajongójába; a harmadik év végén már együtt élnek; az ötödik évben a nő alkalmazottból vállalkozóvá, kereskedelmi utazóvá válik; férfikollegájával mind több időt tölt úton, s mind kevesebbet otthon, az egyre kevésbé érdekes párjával; egymás munkáját csak eltűrni tudják, segíteni nem; a férfi magányos, féltékeny, és egyre kevésbé kezelhető; a hatodik év végére a nő a vele egy nyelvet beszélő kollégáját már, az egyre idegenebbé váló párját még szereti, ő is szenved, de kitart; a hetedik év végére kölcsönösen elviselhetetlen nyomorúsággá változik az otthoni boldogság; végül pedig összeomlik az évekig lángoló szerelem futóhomokjára épített gyönyörű kártyavár. Ennyi. Tényleg nagyon banális történet, milliószor megesett már - most éppen velem. Élni kedvem nincs már, halni erőm nincs még: köszönöm, megvagyok.
Nehogy ítélkezz majd, Olvasó! Az én verseimből csak a történet felét ismerheted meg. Aki a másik és érdekesebb felét elmondhatná, nem szószátyár teremtés: élete végéig hallgatni fog. A Te dolgod csak annyi, hogy ismerj magadra bennünk.
Szeretnénk, ha ezeket a dalokat csak azok a középkorúak olvasnák el, akiket perzselt már úgy a szerelem, hogy szinte elégtek akár a boldogságban, akár a hiányában: azok, akik szeretnék újra átélni a saját életükben történt rémült-boldog felismerést, a szárnyaló beteljesülést, az elégedetten parázslóvá szelídült éveket, netán a féltés rettegésének hónapjait; és azok a szerencsések, akik nem tudják, milyen a téboly viharát követő megsemmisültség üressége.
Az évtized szerelmének históriáját megörökítő, ugyanahhoz az asszonyhoz írt 182 versből itt közölt rövid válogatás szerzője nem költő a szó mai értelmében, hiszen műve eredetileg nem az irodalomtörténet, nem az utókor és főleg nem a nyilvánosság számára készült: olyannyira nem, hogy legtöbb darabját még ihletője sem olvashatta eddig.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
szépirodalom - magyar » vers
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2018-07-10 21:40:30 (mint sorozat, gyűjtemény)
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »