Segítség

Szokoly Endre: ...és gömbös Gyula a kapitány

Szokoly Endre: ...és gömbös Gyula a kapitány

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
...és gömbös Gyula a kapitány [több példány keresése]
 Szerző(k):
Szokoly Endre [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Kossuth 1960
 Ár (Ft.):
500 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Korrajz és krónika ez a könyv, amely Magyarország történetének legdicstelenebb éveiről íródott. Arról az időről, amikor az állani élén a „lovastengerész" állott, „István gazda", Bethlen gróf tíz évig miniszterelnökösködött és még „Gyula vezér", vitéz jákfai Gömbös Gyula is a kormány élére kerülhetett. Hű képet fest ez a könyv arról, hogyan és kikkel szövetkeztek, miképpen hívták életre a hatalmuk támaszát jelentő titkos társaságokat, hogyan fondorkodtak azután egymás ellen a pártklubokban, meg a különítményekben, a tőzsdén és az Ex-ben. A szerző nemcsak egyszerűen kortársuk volt, de újságíróként cselekményeiknek közvetlen szem- és fültanúja is, aki hiteles vallomást tesz viselt dolgaikról, teltéi sok kulisszatitkot, felgombolyítja az évtizedekkel ezelőtti magyar politikai élet szövevényeit, és rámutat az összefüggésekre. sejteti, hogyan kellett múlhatatlanul bekövetkeznie mindannak, ami a negyvenes évek elején azután megtörtént. Közöl számos dokumentumot is, mégsem történelmi művet akar átnyújtani az olvasónak. Ennek ellenére gondosan vigyáz rá, nehogy egyetlen sora is eltérjen a való igazságtól. Könyve elejétől az utolsó sorig lebilincselően izgalmas és érdekes, szatírával és derűs epizódokkal át- meg átszőtt közvetlen hangú, élvezetes olvasmány. A szöveget a nemrég elhunyt Gáspár Antal, a Magyar Népköztársaság kiváló művésze, az akkori idők legkitűnőbb politikai karikaturistájának korabeli remek rajzai nagyszerűen egészítik ki.
Kossuth kiadó 1960, 424 oldal, 502g-os antikvár, közepes állapotú puha kötés, a képen látható állapotban.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
történelem, földrajz » magyar történelem
 Tulajdonos:
Leslie1956 
 Feltöltve:
2015-01-14 14:17:22
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »