Segítség

Pavlo Zahrebelnij,- David Garnett,- Walter Scott,- Vladimír Miro: Eupraxia császárné pokoljárása,- Pokahontasz avagy Virginia gyöngye,- Quentin Durward-,- Tüzes égbolt

Pavlo Zahrebelnij,- David Garnett,- Walter Scott,- Vladimír Miro: Eupraxia császárné pokoljárása,- Pokahontasz avagy Virginia gyöngye,- Quentin Durward-,- Tüzes égbolt

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Eupraxia császárné pokoljárása,- Pokahontasz avagy Virginia gyöngye,- Quentin Durward-,- Tüzes égbolt [több példány keresése]
 Szerző(k):
Pavlo Zahrebelnij,- David Garnett,- Walter Scott,- Vladimír Miro [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Európa Könyvkiadó
 Ár (Ft.):
600 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
A „Századok-emberek” sorozat 4 könyve egyben eladó , megkimélt, jó állapotban.
A könyvcsomag részletes tartalma:
1./ Eupraxia császárné pokoljárása
SZERZŐ Pavlo Zahrebelnij, FORDÍTÓ Misley Pál, Tandori Dezső
Európa Könyvkiadó-Kárpáti Kiadó (Budapest-Uzsgorod) , 1980
Vászon , 451 oldal, ISBN:9630720019
Böcs Jaroszlav kijevi nagyfejedelem unokája, Eupraxia, akit a nyugati krónikák Praxedisnek neveznek, Adelhaid néven a Canossát járt IV. Henrik felesége, német császárné volt. A róla szóló történelmi regény cselekménye a Kijevi Nagyfejedelemség idejében játszódik. Az Eupraxia az emberi sorsok megrázó története. És mivel az ember sorsa a maga tragikus mivoltában leginkább egy asszony példáján követhető nyomon, ezért szól az Eupraxia az asszonyról, aki mindent elveszített: szülőföldjét, szerelmét, gyermekét; csak a bátorsága, a tisztasága és az emberi méltósága maradt meg, és az segítette őt vissza az egyetlen boldogsághoz, ami még számára megmaradt - szülőföldjéhez.
TARTALOM
A visszatérés reménye nélkül 7
Krónika. Kiegészítés 15
Az ugribugri manók 22
Krónika. Emlékeztető 31
A madárijesztő 37
Krónika. Leleplezés 49
Fordulat 56
Krónika. Csodálkozás 64
Competentia annorum 67
Krónika. Az elfeledett 75
Véres menyegző 78
Krónika. Genealógia 86
A hat esztendő 89
Krónika. A császárról 100
A hat esztendő (folytatás) 105
Krónika. A császárról 124
A hat esztendő (folytatás) 133
Krónika. Idézet 168
A császárné 169
Krónika. Kicsinyesség 188
Felismerés 188
Krónika. Üres esztendők 198
Egyetértés 203
Krónika. Képmutatás 211
Őrület 212
Krónika. Tehetetlenség 226
Rémület 229
Krónika. Történelem és legenda 238
Szökés 239
Krónika. A császárról 257
Bánat 265
Krónika. A császárról 291
Currado 292
Krónika. Régi és új 312
A részeg kentaur tornya 313
Krónika. Két párhuzam 333
Sólyomtorony 340
Krónika. Elkerülhetetlenség 366
Vád alá tartozik 376
Pápai krónika 398
Vezeklés nélkül 403
Krónika. Megjegyzés nélkül 452
2. / Pokahontasz avagy Virginia gyöngye
SZERZŐ David Garnett FORDÍTÓ Gy. Horváth László
Európa Könyvkiadó (Budapest) , 1977 , Vászon , 323 oldal ISBN:963070823x
David Garnett modern témájú művei, A róka asszony és az Ember az állatkertben után most a szerző ízig-vérig romantikus regényét veheti kezébe a magyar olvasó.
A könyv tizenegy év történetét öleli fel: az első amerikai angol telep megalapításától Pokahontasz, a legendás indián hercegnő haláláig terjedő időszakot. Garnett nagyszerű meseszövő készségének, finoman cizellált stílusának, nyomon követhetjük erkölcsi-filozófiai vizsgálódását is: miképpen hat, mit hoz létre és mit rombol le az új, az addig ismeretlen. A folyamat kétirányú: az angol telepesek egy civilizált országból az ősrengetegbe, a vad indiánok közé kerülnek - Pokahontasz pedig, elsőként népéből, megtanul angolul, és Angliába is eljut. Garnett kényes az egyensúlyra, nem von le elhamarkodott következtetést. Nem mondja ki egyértelműen, hogy a kegyetlen fehér ember elpusztította az indiánokat, és azt sem állítja, hogy a civilizáció vitte halálba a természet romlatlan gyermekét. Fehérek és rézbőrűek a mindkét oldalról kegyetlen öldöklés után békét kötnek, Pokahontasz egészségét pedig a londoni klíma ássa alá: azzal, hogy gyermekét mégis Angliában akarja neveltetni, e kezdeti időszakban mintegy utat mutat a két nép végleges kibékülése felé. Hogy nem így történt, Cooper regényeiből és a mai indián rezervátumokról szóló riportfilmekből egyaránt tudjuk.
3./ Quentin Durward
SZERZŐ Walter Scott FORDÍTÓ Szávai Nándor, Máthé Elek
Európa Könyvkiadó (Budapest) , 1966 Vászon , 535 oldal
Kalandban, izgalomban, fordulatos cselekményben a Quentin Durward Walter Scott talán leggazdagabb regénye. Színhelye a háborúk, cselszövések, lázadások zaklatta XV. századi Franciaország. A cselekmény bonyolítója XI. Lajos, Franciaország királya, korának egyik legravaszabb politikusa. Ellenfele: a vad és elszánt burgundiai herceg, Merész Károly. A tét: Liége városa. A kiszemelt áldozat: a szépséges Isabelle grófnő, akit Lajos király a burgundiai herceg egyik ellenfele, a vadsága és durvasága miatt Vadkannak csúfolt Guillaume de la Marche kezére akar játszani.
A hatalmasok e küzdelmébe keveredik bele az ifjú Quentin Durward, egy Skóciából Franciaországba szakadt kóbor vitéz, akit a véletlen összehoz Lajos királlyal. Belép az udvari gárdába, bátran kiáll minden próbát, és sok veszélyes kaland után végül nagyrészt az ő vitézségén múlik, hogy a történet nem véres tragédiával zárul.
TARTALOM
Előszó a Quentin Durward-hoz (Katona Ágnes fordítása), 7
Előszó az első kiadáshoz (Katona Ágnes fordítása) 19
Quentin Durward (Máthé Elek és Szávai Nándor fordítása)
Az ellentét 49, A vándor 59, A kastély 73, A reggeli 83, A fegyveres vitéz 104
A cigányok 119, A felvétel 142, A követ 157, Vadkanlesen 182, Az őrszem 195
A Roland-terem 212, A politikus 225, Az utazás 243, Az utazás 256, A kalauz 272
A kóbor cigány 284, A meglesett kém 300, Tenyérjóslás 312 A város 326, A szerelmes levél 343
Az ostrom 357, A tivornyázók 371, A menekülés 386, A meghódolás 403,
A hívatlan vendég 419, A találkozás 430 A robbanás 451, Bizonytalanság 469, Ellenvád 489
Bizonytalanság 501, Találkozás 524, Nyomozás 537, A követ 553, A kivégzés 566
A becsület ára 576, A kirohanás 585, Utóhang 614
A szerző jegyzetei (Katona Ágnes fordítása) 617
4./ Tüzes égbolt
SZERZŐ Vladimír Miro, FORDÍTÓ Havas Márta
Európa Könyvkiadó (Budapest) , 1977 , Vászon , 496 oldal, ISBN: 9630706806
1831 tavaszán Pestről egy fiatal orvos érkezik Zemplén megyébe, hogy elfoglalja új hivatalát. Miből is sejtené, hogy alighogy megismerkedik pompás ebédeken, vacsorákon, mulatságokon, egyik kúriából a másikba vivő hivatalos és nem hivatalos utakon a megye kis és nagy uraival, mágnásaival, bocskoros nemeseivel, tengődő népével, máris az események olyan forgatagába kerül, mely irgalmatlanul leleplezi ennek a látszólag csöndes, békés és idillikus világnak valódi arcát. Az országban, s különös erővel itt, az északi megyékben felüti fejét a kolera. Vele egyidejűleg különös rémhírek kelnek szárnyra a nép körében, majd egyre elemibb erővel, a szomszédos megyékbe is átcsapva kitör a nincstelen nép véres felkelése, amelyet aztán még kegyetlenebb megtorlás követ.
Az író a valóságból gazdagon merített adatokkal, rendkívül valósághűen megírt regényében az önmagukban is izgalmas történelmi események fordulatait hatásosan szőtte össze főhősének sorsával, de nem kevésbé hatásos az sem, ahogy az emberi cselekedete titkos rugóit kitapintva feltárja a mélyebb történelmi összefüggéseket, a történelmi folyamatok és változások belső törvényeit, elvezetve nemcsak regényének hősét, hanem olvasóit is a nagy történelmi szükségszerűségek felismeréséhez.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
szépirodalom - világ » regény, próza
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2017-06-18 10:27:31 (mint sorozat, gyűjtemény)
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »