Segítség

Gaal György: Gaal György Magyar népmese gyűjteménye I-II-III. kötet egyben

Gaal György: Gaal György Magyar népmese gyűjteménye I-II-III. kötet egyben

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Gaal György Magyar népmese gyűjteménye I-II-III. kötet egyben [több példány keresése]
 Szerző(k):
Gaal György [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
2013 Nemzeti Örökség Kiadó
 ISBN:
9786155242601
 Ár (Ft.):
3.800 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Új, olvasatlan, ajándékozható puhatáblás, ragasztókötött, 414 oldal
Gaal György 1847-ben megjelent három kötetes Magyar népmese gyűjteménye az első olyan minden igényt kielégítő válogatás, mely úgy a mese, mint a néphagyomány és néprajz iránt érdeklődők figyelmét felkeltheti, hiszen ez a monumentális összeállítás azóta sem jelent meg.
Kiadónk a három kötetet egy kötetben jelenteti meg, megtartva az akkori kor nyelvtani és helyesírási szokásait.
Tartalma:
I. köt. A világbiró nagy Mátyás. - Balga Tamás. - A mostoha anya. - Többsincs királyfi. - A szökött katona. - A testvéri átok. - A zöld dragonyos. - A kővévált királyfi. - Szegfűhajó János. - Jankalovics. - A három tanács.
II. köt. Ki hogy vet, ugy arat. - Nem udomka. - Leányszin Bálint és Gyöngyösi Ilona. - Csonka és sánta pajtás. - A buzogányos gyermek. - A szerencsés óra. - Hamupepejke. - Az aranymadár. - Esztendőre ilyenkor. - A hűséges princeszné. - A szalmakirály. - Egy szegény halászról. - Az akasztófára rendelt királyfi. - A rosz végre jóra fordult.
III. köt. A Venus madara. - Egy Tátosról. - A pelikán király. - Ördög leánya. - Három királyleány. - Zöldike. - A szegény ember, ki az ördögöt megcsalta. - A szalonnavár. - Babszem Jankó. - A kigyó-királyfi. - A bűbájos lakat. - Kökény Matyi. - A tündérgyűrű. - A szín változó királyné. - Kincskeresők. - Jóért jó. - Az ostobán isten is csak bajjal segit. - Az aranyhajú harmatok. - A hatalmas síp. - A szerencsés vándorlegény. - A kérkedés jutalma. - A szerencsétlenség jól esett. - Az irástudó szegény fia. - Könykeresztség. - A három vándorló legény. - Kalmár fia. - Apollónius királyfi. - Halászmese.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Új, olvasatlan, ajándékozható kötet
 Kategória:
társadalomtudomány » néprajz, folklór
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2018-09-04 18:35:12
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »