Kedves Látogatók, Vásárlók és Eladók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy oldalunk 2020. március 1-ével bezárja kapuit.
Megrendelés leadására február 1-ig van lehetőség.
Köszönjük az Önök sokéves kitartó érdeklődését!

Roy Strong: Lakoma

Roy Strong: Lakoma

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Lakoma [több példány keresése]
 Szerző(k):
Roy Strong [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
2006 Athenaeum Kiadó
 ISBN:
9789632297866
 Ár (Ft.):
1.800 Ft
 Tartalom:
Mi történik, amikor összegyűlünk ebédelni? Nem csak eszünk ilyenkor, mondja Roy Strong, akinek figyelemre méltó könyve, a Lakoma: A dúsan terített asztal története áttekinti a pazar lakomákat az ókori Görögországtól napjainkig. A szerző rámutat arra, hogy „az étkezés és minden, ami társul hozzá a státus és hierarchia – és persze a vágyak – meghatározásának eszköze volt, és mindmáig az, bármilyen formát öltsön is a társadalom”. Illusztrációképpen Strong utazásra invitálja olvasóit, föltérképezve az ókori Róma lakomáit, amelyek, mielőtt dekadens kicsapongásba fulladtak volna (Caligula szerette az étkezést lefejezéssel fűszerezni), az étkezések kulturált szórakozás mintáinak számítottak. Ír az ókori görög és fogalommá vált római monumentális étkezésekről, a kereszténység szerény kivitelezésű szent és tobzódó álszent vacsoráiról, a gasztronómiai reneszánsz kibontakozásáról, a kéjenc barokk traktákról, a decens polgári ebédekről, végül korunk az előzőekhez képest szánalmas ropizós, üditőzős tévé előtti majszolgatásáról.
Sir Roy Strong az Egyesült Királyságban elismert történész és kertészeti szakító, tanár, kritikus, tévé- és rádióműsorok munkatársa. Strong a tudós éles tekintetével vizsgálja az étkezést, ugyanakkor kellemes és mulattató kalauzt olvashatunk e témakörben.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Új, olvasatlan, ajándékozható kötet
 Kategória:
szépirodalom - világ » minden más
 Tulajdonos:
korfu2000 
 Feltöltve:
2020-01-20 16:30:48
 Szállítási módok:
 • Postai utánvét
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »