Segítség

Herczeg Ferenc: Magdaléna két élete, A fehér páva

Herczeg Ferenc: Magdaléna két élete, A fehér páva

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Magdaléna két élete, A fehér páva [több példány keresése]
 Szerző(k):
Herczeg Ferenc [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1925, Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
 Ár (Ft.):
1.200 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Magdaléna két élete:

Négy nemzedék emlékezésén keresztül egy régi kép világít gyengén, mint mécses a kápolnafülkében. A gazdag vén Grálné, akinek kriptáján még azon a télen repedt ketté a nagy kőpirámis, mikor a kemény hideg odafenn elpusztította az istentagadó Napoleon császár hadseregét, a gazdag vén Grálné a bőrkarosszékében ült és fehér harisnyát kötött.
A kerek asztalnál két zöld selyemszék állott és mindegyik széken egy-egy kis fiú csücsült és lelkes ábrázattal és odaadó csámcsogással itta a csokoládékávét. Ezüst kosárban holipnik voltak készítve és mindegyik gyereknek két-két holipni járt.

A fehér páva:

Tíz esztendővel ezelőtt - ma 1909-ben élünk, úgyebár? - nem volt még vasútja Varjas városának. A kis város ugyan alig esik ötven-hatvan kilométernyire Budapesttől, az utak azonban mindenkor igen rosszak voltak és így Varjas a valóságban távolabb volt, mint Szeged, vagy akár Kolozsvár. A varjasiak sohasem voltak kapaszkodók, országos emberek nem igen kerültek ki közülök és így nem is volt sok keresnivalójuk odafönn. Városuk, ha kicsi fészek volt is, az ő szemükben a világ közepe volt és jól megélt a maga emberségéből, akár egy középkori kis köztársaság, vagy a nagy óceán egy félreeső szigetországa. Központja volt az egész gazdag Topoly völgyének és tizenöt falu parasztsága járt be a vásárokra. Ezek mind a varjasi kereskedő urak adófizető jobbágyai voltak.
Ha varjasi emberek Budapesten jártak, hazaérkezésük után nem győztek eleget sopánkodni a fővárosi lármán és az ottani drágaságon. A villanyosvasút éjfélig zakatol, egy tojás ára pedig három-négy krajcár...

Kérésre további fotókat tudok küldeni.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
szépirodalom - magyar » regény, próza
 Tulajdonos:
Bookmoth 
 Feltöltve:
2019-05-05 11:10:32
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Futárszolgálat
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »