Segítség

SZERKESZTŐK: Király István, Mátrai László, Kenyeres Ágnes, Csűrös Zoltán, Bortnyik Sándor: Magyar Életrajzi Lexikon I-III.

SZERKESZTŐK: Király István, Mátrai László, Kenyeres Ágnes, Csűrös Zoltán, Bortnyik Sándor: Magyar Életrajzi Lexikon I-III.

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Magyar Életrajzi Lexikon I-III. [több példány keresése]
 Szerző(k):
SZERKESZTŐK: Király István, Mátrai László, Kenyeres Ágnes, Csűrös Zoltán, Bortnyik Sándor [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1985 Akadémiai Kiadó
 ISBN:
9630541130
 Ár (Ft.):
1.000 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Vászonkötés , 3.099 oldal, fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. Jó állapot, a lapok tiszták, épek, a II. kötet védőborítója ragasztással javított.
LEKTOROK: Rényi Péter, Kosáry Domokos
I.: A-K/II.: L-Z/III.: KIEGÉSZÍTŐ KÖTET A-Z
FÜLSZÖVEG
A hazai könyvkiadás történetében ez a mű az első olyan általános életrajzi lexikokn, amely bemutatja mindazokat, akiknek államalapításunktól kezdve szerepük volt a közélet, a politikai, a gazdasági, a tudományos, a kulturális és a művészeti élet különböző területein, mindazokat, akik elindítói és résztvevői voltak a magyar munkásmozgalomnak, megalapozói a magyar iparnak, kezdeményezői a műszaki fejlődésnek. Szerepelnek a lexikonban többek között királyok, államfők, hadvezérek, politikusok, egyházi személyek, üzletemberek, ipari úttörők, mecénások, forradalmárok, tudósok, művészek, írók, újságírók, artisták, utazók, orvosok, mérnökök, sportolók, még kalandorok és betyárok is.
A régebbi korokból főleg a jelentősebb személyekkel találkozzunk a kötetek lapjain, napjaink felé közeledve azonban mind jobban bővül a "lista", s felvázolja a lexikon azok életrajzát is, akik kimagasló teljesítményeket ugyan nem értek el, de munkásságukkal valamilyen formában mégis hozzájárultak közéletünk vagy kulturális életünk arculatának kialakulásához. A lexikon legnagyobb érdeme ugyanis éppen az, hogy összegyűjtötte a legutóbbi 30 esztendőben szereplő személyek életrajzi adatait, így számos olyan adatot tartalmaz, amely egyetlen más kézikönyvben sem található.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
általános mûvek » lexikon, enciklopédia
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2017-12-02 09:17:27
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »