Segítség

Szerk: Virt László: Márton Áron Breviárium

Szerk: Virt László: Márton Áron Breviárium

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Márton Áron Breviárium [több példány keresése]
 Szerző(k):
Szerk: Virt László [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
2009 Kairosz
 ISBN:
9636622428
 Ár (Ft.):
2.000 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Új, olvasatlan, ajándékozható kötet, 309 oldal. Ritka :
Ezt a könyvet, mint breviáriumot (e szó szemelvénygyűjteményt is jelent) imádsággal kell olvasni, mert az itt szereplő szemelvényeket imádkozó ember írta: MÁRTON ÁRON (Csíkszentdomokos, 1896. augusztus 28. – Gyulafehérvár, 1980. szeptember 29.) az erdélyi katolikus egyház püspöke.
Jelmondatául a „Non recuso laborem” – nem futamodom meg a munkától – mondatot választotta. „Ez a latin nyelv gazdagsága alapján akár így is fordítható: nem utasítom el a bajt, a nyomorúságot, a szenvedést. Legnagyobb közéleti és lelkipásztori ereje abban áll, hogy mindig tudott szólni az általa megélt korszakok bármely helyzetben élő emberéhez, megtalálta az utat mindenki szívéhez és értelméhez. Ezek a gondolatok ma is megtalálják az utat bárki szívéhez és értelméhez, aki képes maga mögött hagyni az önérdek által táplált ideológiákat.
Részlet:
„A hívő embernek Isten gyermekét és saját testvérét kell meglátnia embertársában, akkor is, ha másképpen gondolkodik, mint ő, más nyelvet beszél és talán mások a vágyai és célkitűzései. Erre is sokszor rámutattam, amikor tanítottalak titeket és búcsúzóban ismét kérlek, tiszteljetek és szeressetek minden embert, elsősorban azokat, akikkel együtt éltek. Csak úgy fogjuk elkerülni a még mindig fenyegető háborús veszedelmeket, úgy fogjuk megtalálni az egyetértést és az igazi békességet, ha őszinték vagyunk egymáshoz, nem félünk egymástól és kölcsönösen segítjük egymást életfeladataink teljesítésében.
...Szeretett Híveim, mint főpásztorotok elsősorban a hitet akartam megerősíteni lelketekben és a hithez való ragaszkodást hagyom rátok örökségül”.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Új, olvasatlan, ajándékozható kötet
 Kategória:
vallás, egyházak » kereszténység
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2019-03-02 19:14:00
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »