Segítség

Elsa Triolet: Művész a viharban

Elsa Triolet: Művész a viharban

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Művész a viharban [több példány keresése]
 Szerző(k):
Elsa Triolet [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Athenaeum Könyvek
 Ár (Ft.):
800 Ft
 Tartalom:
Jó állapotú könyv, vászonkötés, 200 oldal. Második kiadás: „Tiszteletadásul Elsa Trioletnak budapesti látogatása alkalmából”
FORDÍTÓ Gombos László
Megragadó kép a letiprott, német igában nyögő Franciaországból egy festő sorsán keresztül. Ez a tehetséges festő dúsgazdag barátai fényűző délfranciaországi villájában tengeti tespedt életét a regény indulásakor, felőrölve tehetségét, munkaerejét, életkedvét. Hosszú az út, míg eljut a partizánság izzó talaján lüktető, de tetterővel, alkotóvággyal teli új életig. Könnyű és súlyos kalandokon esik át Alexis Slavsky, a regény hőse, álomszerű s egyben érzéki szerelmek hálójában vergődik, amilyen furcsa, bohém és mégis vérig sajgó szerelmek csak Páris árnyékában teremnek.
Közben megismerjük a negyvenes évek egész Franciaországát vékony örömeivel, bujkáló veszedelmeivel, emigránsaival, bujdosóival, Gestapó-kémeivel, feketepiacosaival, az egész rothadással, míg végül a festővel együtt a francia nép is megtalálja igazi útját a pratizánság s az újra feltámadt öntudat és törhetetlen szabadságvágy hatalmas érzésében.
Mindezt Elsa Triolet varázslatosan könnyed és lebilincselő, lírai szépségekkel, csipkefinom költészettel és mégis fojtott drámaisággal tele művészete lenyűgöző hatással vetíti az olvasó elé.
A legújabb francia irodalom igazi gyöngyszeme ez a nagyhatású könyv.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
régi könyvek, ritkaságok » régi könyvek, ritkaságok
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2018-07-11 20:15:28
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »