Segítség

Csáth Géza: Napló 1912-1913

Csáth Géza: Napló 1912-1913

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Napló 1912-1913 [több példány keresése]
 Szerző(k):
Csáth Géza [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1995 Windsor Kiadó
 ISBN:
9638547200
 Ár (Ft.):
500 Ft
 
AKCIÓS KÖNYV!!!
 Tartalom:
Újszerű, olvasatlan könyvecske, fűzött kemény papírkötés, 163 oldal. Szerkesztő Töttős Gábor
Korunk olvasója, aki az utóbbi éveken egyre inkább rászokott az intimebb műfajok élvezetére, ezzel a művel egyszerre kap a kezébe egy valóságos szexregényt, egy freudi indíttatású, pszichikai megalapozású lélekelemzést, s mindemellett egy hallatlanul fontos irodalmi dokumentumot. Ez a napló csaknem két emberöltő óta forgott titokban az 1988-as első megjelenéséig. Lehet ennek oka a szerelmi jelenetek orvosi pontosságú frivolitása, sőt könyvelőket megszégyenítő számszaki összegzése, de legalább annyira félelmetes annak ábrázolása, hogy egy narkomániás mint éli hétköznapjait, folytatja keserves küzdelmét az édes-gyilkos méreggel.
Stubnyafürdő és a budapesti Morvacsik-klinika orvosaként működő író följegyzései szinte a műve alkotójától idegen, arra miben sem hasonlító embert mutatnak, egyre jobban eltorzuló alkatát, veszekedő lelkét idézik meg, aki mintegy sportteljesítményként méri a nők körében nemi aktussal betetőződő hódításait, s gondosan számon tartja, hol, mikor, milyen mennyiségű kábítószert fecskendezett ereibe, azután milyen drasztikus fogyó- és hízókúrákkal igyekezett valamiképp fönntartani egyre jobban megrendülő egészségének legalább a látszatát.
"Egymás után számolok be a véres kudarcokról, amelyeket saját magammal való ütközeteimben szenvedtem el. A hét elég jól indult, 0.044-0.046-os napi adagokkal. De tegnap és ma ismét belejutottam abba az iszonyú circulus vitiosusba, amely a legszégyenletesebb önvádlások forrás
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
szépirodalom - magyar » minden más
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2018-11-27 11:56:57
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »