Segítség

Széchenyi István: Napló

Széchenyi István: Napló

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Napló [több példány keresése]
 Szerző(k):
Széchenyi István [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Gondolat 1978
 ISBN:
963280502
 Ár (Ft.):
1.000 Ft
 Tartalom:
Széchenyi a naplóírást feszültségének oldására használta. Miközben olvassuk a gondolatait a becsületről, a hazafiságról vagy a politikáról, közelebbről is megismerjük a személyiségét. Ismeretes, hogy vagyona és kapcsolati tőkéje révén sokat tett a nemzetünkért történelmünk válságos pillanataiban. Pl. az MTA megalakításával a magyar nemzet önállóvá válását, a Duna - Tisza szabályozásának a szorgalmazásával pedig a gazdasági önállósulást készítette elő. Mivel meggyőződése volt, hogy a forradalom és a szabadságharc végromlásba viszi a magyart, az elszakadás helyett az együttműködés lehetőségét kereste, kiegyezést szorgalmazott, emiatt konfliktusba került politikus társaival. Elméjét idővel megviselte a kudarccal végződő harc, a mellőzöttség és kétségbeesés. Jó állapotú használt könyv, jelölések nélkül.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
társadalomtudomány » politika
 Tulajdonos:
Dalida 
 Feltöltve:
2019-01-12 14:43:49
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »