Segítség

Dohány Zoltán, Falus György: Rákoshegy ​1944

Dohány Zoltán, Falus György: Rákoshegy ​1944

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Rákoshegy ​1944 [több példány keresése]
 Szerző(k):
Dohány Zoltán, Falus György [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1987, Határőrök Kiskönyvtára
 Ár (Ft.):
990 Ft
 Tartalom:
Tökéletes, újszerű állapotban lévő példány.
puhafedeles, 350 oldal

A ​budai alagút Lánchíd felőli részén sietség nélkül haladt egymás mellett az illegalitásba kényszerített Magyar Kommunista Párt két jelentős szervezője honvédtiszti egyenruhában. Azt gondolhatta róluk a járókelő, hogy céltalanul sétálgatnak, pedig nehéz feladat végrehajtására igyekeztek. Egyikük főhadnagyi, másikuk hadnagyi rendfokozatot viselt. A főhadnagyot, aki halkan, tagolva és okosan szőtte a mondatokat, Szekeres Pálnak hívták. A munkásmozgalom kipróbált, sokat átélt és nagy konspirációs tapasztalatokkal bíró harcosa volt ő. Zsebében Sándor Pál honvéd főhadnagy névre szóló iratok voltak, és mint a VKF-2 beosztottjának, bizalmas parancsot kellett végrehajtania. A „parancsot” természetesen ő maga szerkesztette. A feladat rendkívül merész vállalkozás volt, végrehajtását azért kellett megkísérelni, mert egy ember, egy kiváló elvtárs élete forgott kockán. Szekeres Pál mellett régi harcostársa és barátja, Zbiskó József lépdelt. Ő viselte a hadnagyi egyenruhát és ez alkalommal Závori József névre hallgatott. Mind a ketten a valódi nevük kezdőbetűjét használták a fedő vezetéknévhez, keresztnevük az igazi volt. A terv végrehajtásához felkészültek minden eshetőségre, több konspirációs variációval. Kényelmes ütemben haladva, feltűnés nélkül figyelték a mintegy száz méterre előttük haladó alakot, aki amolyan gyerekember volt. Kicsit bicegett, a vállán lévő szerszámos láda nehéznek tűnt, azt két kézzel fogta. Emiatt kissé furcsa volt a testtartása, de ez nem nagyon tűnt fel senkinek. Különben sem volt még sok járókelő az alagútban ebben a korai órában.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
szépirodalom - magyar » krimi, lektűr, romantikus
 Tulajdonos:
bolyki 
 Feltöltve:
2019-12-02 20:36:31
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »