Segítség

Bródy Sándor: Szinészvér

Bródy Sándor: Szinészvér

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Szinészvér [több példány keresése]
 Szerző(k):
Bródy Sándor [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
Singer és Wolfner
 Ár (Ft.):
1.000 Ft
 Tartalom:
Jó állapotú könyv. Aranyozott kiadói egész vászonkötés , 256 oldal. 3. kiadás. Nyomtatta a Hungaria könyvnyomda. Sorozatcím: Bródy Sándor munkái
„Ő volt az egyetlen nagy író, aki igazán, testtel, lélekkel modern volt. (…) Hatalmas, eredeti egyéniség volt, aki a ma legnagyobb problémáin töprengett (…) Csupa tűz, csupa láz, csupa élet volt. A korhadt, régi irodalom mellett mindig a finom pszichológiát, az eredetiséget képviselte. Igen, Petőfi óta ily érdekes magyar írói egyéniség nem élt még!” (Kosztolányi Dezső)
Bródy regényének főhőse, Ecsedi István olyan újságíró, aki valójában poétai álmokat dédelget, lelke mélyén költő szeretne lenni. Ezt a fiatalembert azonban kezdettől fogva megkülönbözteti a művészregények vagy a karrierregények hőseitől az a fontos körülmény, hogy őt korántsem annyira az ambíció, mint inkább csak egy szerencsétlen családi konfliktus sodorja a fővárosi élet lüktetésébe. Hiszen a regény első lapjain arról értesülünk, hogy Ecsedi addigi életében tulajdonképpen jól érezte magát választottjával a kisváros kissé unalmas, ám létbiztonságot garantáló közegében: „Egyetlenegy kocódás, három-négy szó, melyet bátyja arcába vágott s ő vissza: szakasztotta végét ennek a gyönyörű életnek. Búcsúzás nélkül, egy szó nélkül ült fel a legközelebbi vonatra – egy pillanatra azt gondolta: jobb lesz, ha alája fekszik –, s megindult a főváros felé.”
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Használt, antikvár
 Kategória:
régi könyvek, ritkaságok » régi könyvek, ritkaságok
 Tulajdonos:
kroone 
 Feltöltve:
2018-07-11 20:18:45
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »