Segítség

Kiss József László: Talán Pista

Kiss József László: Talán Pista

Nagyobb méretű fotó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

 Cím:
Talán Pista [több példány keresése]
 Szerző(k):
Kiss József László [szerző műveinek keresése]
 Kiadás:
1974, Móra Kiadó
 Ár (Ft.):
3.900 Ft
 Tartalom:
Tökéletes, újszerű állapotban lévő példány. Az előzéklapon könyvtári bélyegző, a címoldalon tulajdonosi bejegyzés van.
keményfedeles, 264 oldal
Illusztrálta: Várnai György

Talán ​Pista ipari tanuló, majd egyetemista lett, Cirkli asztalos, Hosszú esztergályos, Pati könyvtáros, Gyurkó lakatos, Zsíros Jóska pincér és bokszoló. De a banda banda maradt. Mert nem akármilyen társaságról van szó. A regény veszélyeztetett gyerekek otthonában játszódik, ahová Talán Pista piaci tolvajlásai miatt kerül; mások apró betörésekért vagy egyszerűen azért, mert a részeges szülők mellett csavargóvá váltak. De együtt a jó gyerekotthonban ember lesz belőlük. Hogy mitől? Ezt néhány mondat bizonyítja: „Közben ki vigyáz ránk? – kérdezte az osonó. – Mi közben? – Hát munka közben. – Aközben miért kéne vigyázni? – Mert megszökhetünk! – Ha marhák lennénk! – Miért lennénk marhák? – Mert itt jó! Te ütődött! Én ide szöktem, nem innen máshova.”
Kiss József László, a Jó szelet, kapitány! című, nagy sikerű úttörőregény szerzője második könyvében kitűnő humorral éli gyermekeivel együtt a „bandaélet”, minden napnak megvan a csattanója, öröme, nyaralás közben még kísértetet is fognak a fiúk. Hogyne változnának meg! Aki ezt a regényt elolvassa, személyes ismerősének tekinti valamennyi szereplőjét, izgul sorsáért, eredményeiért, félti a kudarcoktól.
A nagyon mulatságos, cselekményes, de egyben tanulságos regényt Várnai György illusztrációi díszítik.
tovább olvasom »»»
 Állapot:
Újszerű
 Kategória:
Gyermek és ifjúsági » gyermek és ifjúsági (magyar)
 Tulajdonos:
bolyki 
 Feltöltve:
2019-11-13 18:00:57
 Szállítási módok:
 • Személyes átadás-átvétel
 • Előre utalás

Kérdése van? Kérdezzen az eladótól!

Ha kérdést szeretne feltenni a könyvvel kapcsolatban, kérjük jelentkezzen be.
Nincsenek még feltett kérdések.
 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »