Kedves Látogatók, Vásárlók és Eladók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy oldalunk 2020. március 1-ével bezárja kapuit.
Megrendelés leadására február 1-ig van lehetőség.
Köszönjük az Önök sokéves kitartó érdeklődését!

Segítség

Regisztráció

A rendszer használatához regisztráció szükséges. A regisztráció megkezdéséhez kattintson az oldal bal felső részében található "bejelentkezés" dobozban a regisztráció menüpontra.

A regisztrációs űrlap kitöltése

Töltse ki az itt megjelenő űrlapot, adatait bizalmasan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek, jelszavát titkosítva tároljuk.

Felhasználónév: 4-12 karakter, megadása kötelező.

Jelszó: 4-12 karakter, soha ne legyen ugyanaz mint a felhasználóneve.

Jelszó megerősítése: Gépelje be ide ugyanazt, mint amit a jelszó mezőbe írt.

E-mail cím: Adja meg az e-mail címét. Fontos, hogy valódi címet adjon meg, hiszen a rendelésekről, rendelés visszaigazoláskor erre a címre fog leveleket kapni.

Az Ön neve: Adja meg a valódi nevét (Ezt a nevet csak akkor látja más felhasználó, ha Ön könyvet rendel tőle, vagy Öntől rendelnek).

Telefonszám: Adja meg azt a telefonszámot, amelyen más felhasználók elérhetik Önt a rendeléssekkel kapcsolatban. (A telefonszámát csak akkor látja más felhasználó, ha Ön könyveket is kínál eladásra a rendszerben, vagy ha könyvet rendel egy felhasználótól).

Ahhoz, hogy a megrendelt árucikkek eljussanak Önhöz, meg kell adnia címadatait. Ezeket az adatokat csak abban az esetben kapja meg az eladó, amennyiben Ön könyvet rendelt tőle.


Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

Kattintson az "Elfelejtett jelszó" menüpontra és itt adja meg a regisztrált felhasználónevét és e-mail címét. Rövidesen egy e-mailt fog kapni az új jelszavával, amivel beléphet a rendszerbe. Ezt az új jelszót belépés után tetszése szerint megváltoztathatja.


Regisztrációs adatok módosítása

A regisztráció során adatai közül némelyiket utólag módosíthatja (jelszó, név, címadatok). Ehhez jelentkezzen be a rendszerbe, majd válassza a "regisztrációs adataim" menüpontot.


Címadatok módosítása

Ha címadatait szeretné módosítani jelentkezzen be a rendszerbe és válassza a "címek" menüpontot. Itt akár több címet is megadhat, módosíthat. Módosításhoz kattintson a címadatai mellett látható ceruza (szerkesztés) ikonra.

Rendelés során ezek közül választhat. Így megteheti, hogy egyszer a munkahelyi, máskor az otthoni címére rendel.


Kívánságlista


Ha Ön keres: Régóta keres egy könyvet és sehol sem találja? Használja a kívánságlistát! Eladóink többsége napi rendszerességgel böngészi a kívánságlistára feltett tételeket és amennyiben valaki be tudja szerezni a kívánt kötetet, kapcsolatba lép Önnel.

Ha Ön elad: Ha sok eladó könyve van, jó eséllyel találhat vevőket a kívánságlistát böngészve.

Kívánság hozzáadása

Kívánságot csak bejelentkezett felhasználóink tudnak feltenni. Jelentkezzen be a rendszerbe, majd kattintson a felső főmenüben a "kívánságlista" gombra (így az összes aktuális kívánságot látja) VAGY a bal felső menüben található "kívánságlistám" menüpontra (itt csak a saját kívánságait látja - ha vannak).

A megjelenő képernyőn kattintson a "Könyvet keresek, felteszem a kívánságlistára" feliratra. Ezután egy űrlap jelenik meg, amelynek értelemszerű kitöltése után kívánsága a listába kerül. A "max. ár" mezőbe azt az összeget írja, amennyit maximálisan hajlandó fizetni a kötetért.

Meddig aktuálisak a kívánságok?

Az Ön által a kívánságlistára feltett tételek a többi felhasználó számára egy hónapig láthatóak. Ezután automatikusan inaktívvá vállnak. Ha ennek ellenére még mindig aktuális a kívánsága, nem kell ismét feltölteni a rendszerbe.
Bejelentkezés után a "kívánságlistám" menüpont alatt a kívánság tétel sorában kattintson az naptár (aktualizálás) ikonra. (Ez az ikon csak akkor látszódik, amennyiben a kívánság már nem aktuális.)

Hogyan törölhetek a kívánságlistáról?

Amennyiben már nem keresi az adott könyvet, kérjük törölje azt a kívánságlistáról. Ezt bejelentkezés után a "kívánságlistám" menüpontban tudja megtenni. Kattintson a tétel neve melletti törlés ikonra.

Nekem megvan a kívánságlistán keresett könyv, mit tegyek?

Amennyiben regisztrált felhasználónk, ajánlatott tehet a könyvet kereső Ügyfeleink számára. Ehhez lépjen be a rendszerbe és kattintson a kívánságlistán az adott könyv alatti "ajánlatot teszek" linkre. Ekkor az Ön üzenetét elérhetőségeivel (email, telefon) megkapja a könyvet kereső felhasználó, és amennyiben az ajánlatát elfogadja, kapcsolatba lép Önnel.


Eladói felület

Bónuszpontok:

Az eladói menü felett láthatja aktuális bónuszpontjainak számát.

Rendszerünkben a megbízható eladók, vevők a különféle tevékenységekért (könyv feltöltése, vásárlás, eladás, stb.) bónuszpontokat kapnak. Ha egy eladónak sok bónuszpontja van, jelzi a vevők felé, hogy megbízható, korrekt partnerről van szó. Ez természetesen azzal jár, hogy több megrendelést fog kapni, előrébb kerül az eladói ranglistán.

Jelenleg a következő tevékenységekért jár bónusz pont:

- Könyv feltöltése: 1 pont
- Sikeresen lebonyolított vétel: 1 pont
- Sikeresen lebonyolított eladás: 1 pont

Zsetonok:

Az eladói menü felett láthatja zsetonjainak számát.

Regisztráció után 25 ingyen zsetonnal ajándékozzuk meg. 1 könyv feltöltésének 1 zseton a költsége, tehát ez azt jelenti, hogy 25 könyvet ingyenesen feltölthet a rendszerbe. Eladásai után semmiféle jutalékot nem kell fizetnie. Ha elfogytak zsetonjai és újabbakat szeretne vásárolni, kattintson ide.

Akciós könyvek (feltöltött/max):

Az eladói menü felett láthatja feltöltött akciós könyveinek számát, illetve azt a számot, ahány akciós könyvet feltölthet maximálisan.

Mik az akciós könyvek?

Ha a vásárlók figyelmét fel szeretné hívni néhány kiemelkedően jó ajánlatára, kapcsolja be a könyv adatlapján (új könyv felvétele vagy szerkesztése esetén) az akciós opciót.
Az akciós könyvek közül néhány mindig megjelenik a főoldalon, a kiemelt akciós kategóriában és a listákban is megkülönböztetetten vannak jelölve.

Hány darab akciós könyvet tölthetek fel?

Minél megbízhatóbb egy eladónk, annál több akciós könyvet tölthet fel. Az egyszerre maximálisan akciósnak jelölt könyvek száma nem haladhatja meg a felhasználó bónusz pontjainak 5%-át. Tehát, ha Önnek 100 bónusz pontja van, akkor egyszerre maximum 5 akciósként jelölt könyve lehet a rendszerben.

Rendelhető könyveim

Itt találjuk azokat a könyveinket, amelyeket a vevők megrendelhetnek tőlünk.

Az itt lévő könyvein a következő műveleteket végezheti:
- Szerkesztés: könyv adatainak módosítása
- Lomtárba helyezés: a könyv a lomtárba kerül, így a többi felhasználó nem látja és nem is rendelheti meg.

Lomtáram

A lomtárban lévő könyveit a többi felhasználó nem látja, így nem is rendelheti meg.

A lomtárban lévő könyveken a következő műveleteket végezheti:
- Szerkesztés: könyv adatainak módosítása
- Kivétel a lomtárból: A könyvet újra a rendelhető könyvei közé helyezi.
- Törlés: A könyvet véglegesen törli a rendszerből.

Rendelve/eladva

A rendelés alatt álló, illetve eladott könyvei találhatók itt.

Az itt lévő könyvein a következő műveleteket végezheti:
- Újra kihelyezés: Ha a könyv egy példányát már eladta, de újabb eladó példány került a birtokába, használja ezt a funkciót. Egy zseton ellenében a könyv egy másolata újra a rendelhető könyvei közé kerül (ezzel megspórolja az új könyv feltöltésével járó munkát).

Új könyv

Az itt látható űrlap segítségével tölthet fel könyveket a rendszerbe.

Figyelem! Sorozatok, komplett gyűjtemények nem tölthetők fel egy adatlapon. Az ilyen tételeket előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.

Cím: Adja meg itt a könyv címét (Ügyeljen a gépelésre, az itt megadott cím a későbbiekben nem módosítható)

Szerző: A könyv szerzőjének, szerzőinek adatai

Kiadás éve, kiadó: A könyv kiadási adatai.

Kategória: Az itt látható listából válassza ki a megfelelő kategóriát a könyvnek.

Leírás: max. 2000 karakter terjedelemben

Állapot: Adja meg a könyv állapotát. (Mindig valós állapotot adjon meg, ellenkező esetben a megrendelők negatív értékelését kockáztatja)

Akciós: Lásd az akciós könyvek leírásánál.

Képfeltöltés: Ebben a mezőben tötlhet fel képet a könyvhöz. A feltölthető kép jpg formátumú legyen, a legnagyobb feltölthető fájlméret 100 KByte.

Bejövő rendelések


Itt tekintheti meg bejövő rendeléseinek listáját. (Ha sok bejövő rendelése van, használhatja az itt található év/hónap szűrőt is.)

A listában a megrendelt könyv nevére kattintva tudja megtekinteni a rendelés, megrendelő részletes adatait, valamint itt tudja elvégezni a rendeléshez kapcsolódó műveleteket is.


Eladói beállítások

Eladói megjegyzés (szállításról, átadásról, stb.): Az itt megadott üzenet megjelenik a felhasználói adatlapján. Itt közölhet részleteket a megrendelő felé a szállításról, átadásról, stb.

Rendelési lehetőség kikapcsolása ideiglenesen: Ha valamilyen okból ideiglenesen nem tudja teljesíteni a rendeléseket, kapcsolja be ezt az opciót. A felhasználók így meg tudják tekinteni a könyveit, de nem tudnak rendelni Öntől.

Üzenet kikapcsolt rendelések esetén: Amennyiben a rendelési lehetőséget kikapcsolja, itt üzenetet is megadhat. (Pl.: "Nyaralni mentem, a rendeléseket szeptember 1-től tudom ismét fogadni")

Eladói menü: Ha bekapcsolja ezt az opciót, bejelentkezésekor egyből látható lesz az Eladói menü.

Szállítási módok: A rendszerben lévő könyveit az itt beállított szállítási módokon tudják megrendelni a vevők. A vevő az itt kijelöltek közül választ egyet megrendeléskor.

Adatlapom

A többi felhasználó így látja az Ön adatlapját.

Értékeléseim

Ezen a listán tudja áttekinteni, hogy vevőitől milyen értékeléseket kapott. Ha reagálni szeretne egy-egy értékelésre, azt is itt teheti meg.

  • Ingyen zsetonok!

    Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
  • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

    Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

    Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

    Tovább »