Kedves Látogatók, Vásárlók és Eladók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy oldalunk 2020. március 1-ével bezárja kapuit.
Megrendelés leadására február 1-ig van lehetőség.
Köszönjük az Önök sokéves kitartó érdeklődését!

Tudnivalók

A rendszerről dióhéjban

Rendszerünkben könyveket vásárolhat vagy könyveket adhat el. Ha vásárolni szeretne, nincs más dolga, mint megrendelni a kívánt könyveket. Ha eladni kíván, fel kell töltenie az eladásra szánt könyveit és már várhatja is a megrendeléseket!

Ha könyvet venne...

Ha eladna...

Vevőknek

Miért itt rendeljek?

Rendszerünket közel 50.000 felhasználó használja. Megbízható eladóink több ezer könyvet értékesítettek az évek során a vevők megelégedésére. Nem is beszélve arról, hogy rengeteg kötetet csak a mi állományunkban talál meg a hazai webes könyvpiacon.

Postaköltség

A rendelések teljesítését eladóink végzik, a postaköltség a mindenkori aktuális postai díjszabásnak megfelelően történik. Amennyiben a postaköltség összege nem egyértelmű az Ön számára, mindenképpen érdeklődjön az eladótól e-mailben, telefonon, vagy a könyv adatlapján feltehető kérdés segítségével.

A szolgáltatások díjaira vonatkozóan lásd a Magyar Posta honlapját.

Szállítás

A szállítási módok eladófüggőek. Azaz a rendszerben megtalálható eladóink különböző módon szállíthatnak. Az Önt érdeklő könyv eladójának adatlapján megtalálja, hogy milyen szállítási módok közül választhat az adott eladó könyveinek megrendelése esetén.

A rendelés menete

 1. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, regisztráljon a rendszerbe.
 2. Leadja a rendelést a kívánt könyv(ek)re. Erről Ön e-mailben visszaigazolást kap, az eladó pedig értesítést.
 3. Amikor az eladó postázta/átadta a rendelést, Ön erről értesítő e-mailt kap.
 4. Kérjük, miután átvette a megrendelt könyv(ek)et, igazolja vissza az átvételt a rendszerben.
 5. Az átvétel visszaigazolás után értékelheti az eladót.

Miért jó?

Ha Ön könyveket adna el nem kell tovább keresgélnie, megtalálta az ideális rendszert. Rendszerünket naponta több ezren látogatják, havonta több ezer könyv talál új gazdára. Ön feltölti eladó könyvei adatlapját, a vásárlók pedig jó eséllyel megrendelik azokat. Ezért semmiféle jutalékot nem kell fizetnie.

Mennyibe kerül ez nekem?

Semmibe. Kezdésként 100 könyvet teljesen ingyen feltölthet a rendszerbe, eladhatja őket és egy forintjába sem kerül. Amennyiben elégedett a rendszerrel és további könyveket szeretne eladni, újabb zsetonokat igényelhet ingyenesen és így újabb és újabb könyveket kínálhat eladásra.

Hogy néz ki egy rendelési folyamat?

 1. Ön regisztrál a rendszerbe, feltölti könyveit és várja a megrendeléseket.

 2. A megrendelő leadja a rendelést a könyvre. Erről Ön e-mailben értesítést kap, a megrendelő pedig visszaigazolást kap a megrendelés tényéről.

 3. Amikor Ön postázta/átadta a rendelést, ezt jelzi a megrendelés adatainál. Ekkor a megrendelő e-mailben visszaigazolást kap a postázás/átvétel tényéről.

 4. Amikor a megrendelő átvette a könyvet, visszaigazolja az átvételt a rendszerben.

 5. A megrendelő értékeli Önt, mint eladót.

 6. Az eladó - ha kíván - reagálhat az értékelésre.

Mire kell még nagyon odafigyeljek?

 • Reális áron kínálja könyveit, máskülönben nem fogják Öntől megrendelni. (A reális ár megállapításához célszerű rendszerünk keresőjével, vagy a Google használatával utánajárnia, hogy máshol milyen áron kínálják az adott kötetet.)
 • Soha ne hagyjon olyan könyvet a rendszerben, amit valójában már nem kínál eladásra. Ezzel félrevezeti a megrendelőket, kellemetlenségeket okozhat nekik. Több nem teljesített megrendelés az eladó negatív értékelését vonja maga után.
 • Mindig igazolja vissza a rendelések átadását/postázását. Ha nem tudja teljesíteni a rendelést, inkább törölje azt, semmint nyitva hagyja. Sok visszaigazolatlan rendelés esetén figyelmeztetés jelenik meg az eladó adatlapján a megrendelők felé (így természetesen kevesebben fognak rendelni Öntől).
 • Rendszeresen (legalább 2-3) naponta lépjen be a rendszerbe és ellenőrizze, hogy nem kapott-e rendelést (Előfordulhat - különösen ingyenes levelező rendszerek használata esetén, hogy egy-egy rendelésről szóló e-mailt nem kap meg). Ha régen nem lépett be a rendszerbe, az adatlapján egy figyelmeztetés jelenik meg a megrendelők felé.
 • Ha nyaralni megy, vagy bármely egyéb okból ideiglenesen nem tudja fogadni a rendeléseket, állítsa be az adminisztrációs felületen a rendelési lehetőség ideiglenes szüneteltetését. Így megelőzheti az ebből adódó esetleges félreértéseket.
 • Ha sok eladó könyve van, jó eséllyel találhat vevőket a kívánságlistát böngészve.

Mit tegyek, ha a vevő nem igazolta vissza a rendelés átvételét?

Amikor egy vevő rendel Öntől, akkor megkapja elérhetőségi adatait (e-mail, és amennyiben a vevő megadta telefonszám). Nyugodtan lépjen kapcsolatba a vevővel és kérje meg, hogy igazolja vissza a megrendelést és értékelje az adásvételt. (Hiszen az Ön számára nagyon fontos, hogy minél több pozitív értékelése legyen, hiszen a többi megrendelő annál nagyobb bizalommal választja az Ön könyveit).

Lehet-e több felhasználónevem?

Az ingyenes zsetonok csábító erővel hatnak arra, hogy több felhasználónévvel regisztráljunk és így kínáljuk eladásra a könyveinket. Ez több okból sem érdemes. Mik ezek az okok?
 • Minél több könyvet adunk el, minél több a pozitív értékelésünk, annál nagyobb valószínűséggel rendelnek tőlünk. Egy jól bejáratott felhasználónevet nem érdemes eldobni a zsetonokért fizetendő minimális összeg miatt (ami bőven megtérül már pár könyv eladásával is).
 • Rendszerünk észleli, ha egy gépről többször más felhasználónéven lép be valaki és kínál eladásra könyvet. Az ilyen felhasználókat felszólítás és indoklás nélkül törölhetjük a rendszerből. (Indokként nem áll módunkban elfogadni, a férjem, feleségem, stb. lépett be magyarázatot, szabályunk: egy háztartás, egy eladó).

Mik a zsetonok?

Regisztráció után 100 ingyen zsetonnal ajándékozzuk meg. 1 könyv feltöltésének 1 zseton a költsége, tehát ez azt jelenti, hogy 100 könyvet ingyenesen feltölthet a rendszerbe. Eladásai után semmiféle jutalékot nem kell fizetnie. Ha elfogytak zsetonjai, újabbakat igényelhet.


Mik a bónusz pontok?

Rendszerünkben a megbízható eladók, vevők a különféle tevékenységekért (könyv feltöltése, vásárlás, eladás, stb.) bónuszpontokat kapnak. Ha egy eladónak sok bónuszpontja van, jelzi a vevők felé, hogy megbízható, korrekt partnerről van szó. Ez természetesen azzal jár, hogy több megrendelést fog kapni, előrébb kerül az eladói ranglistán.

Hogyan juthatok zsetonokhoz?

Amennyiben elfogytak zsetonjai és újabbakat szeretne, hogy még több könyvet töltsön fel, adminisztrátorunktól újabb zsetonokat igényelhet ingyenesen. A sikeres igénylés feltétele néhány sikeres eladás és pozitív visszajelzések a vásárlók részéről.

 • Ingyen zsetonok!

  Oldalunk használata eladóink számára a mai naptól ingyenes! Amennyiben elfogytak zsetonjaik, megbízható eladóink mindig újabbakat igényelhetnek.
 • Köszöntjük Önt az antikváriumban!

  Szlogenünk: Legyen Ön is antikvárius!

  Ön egy olyan webáruházba látogatott, ahol több ezer eladó kínálja eladásra könyveit, de ha kedvet kap, Ön is eladhatja nálunk saját fölöslegessé vált példányait. De – vehet másikat, amit még nem olvasott, és drágának találja a könyvesbolti árat, vagy már meg sem találja őket, csak antikváriumokban.

  Tovább »